Събития Казанлък получи шест награди от националния конкурс за туризъм

Казанлък получи шест награди от националния конкурс за туризъм

Петък, 28 септември 2012 г., 15:09
Размер на буквите

шест награди туризъм Казанлък

Община Казанлък бе един от активните участници в националния конкурс Общините за развитието на туризма, чийто заключителен етап се състоя в Световния ден на туризма на 27 септември в Пловдив. Проведе се уъркшоп за професионалисти в туризма под надслов Иновативни подходи и добри практики в туристическата дейност на общините.

Кметът на Казанлък Галина Стоянова представи добри практики в туристическата дейност на общината. Със свои презентации участваха и кметовете на Велико Търново - Даниел Панов, и на Пловдив - Иван Тотев. Презентацията на Община Казанлък заедно с идейния проект за аудиовизуален спектакъл Долината на тракийските царе, представен от Николай Йотов и инж. Стефан Шулц, обраха овациите на всички присъстващи - представители на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма начело със заместник-министър Иво Маринов, на представители на общините в България и на туристическия бизнес, съобщиха от пресцентъра на Общината.

В националния конкурс, в раздела за общини Казанлък спечели трето място за принос в развитието на туризма в България. В раздела за най-добро сътрудничество на общините с частен партньор в сферата на туризма с награди от Пловдив се завърнаха Палас ООД, най-голям инвеститор в областта на туризма; ресторант Магнолия – за най-добро заведение за обществено хранене; хотел Лазур – за най-добър семеен хотел.

Исторически музей Искра и НПМ Шипка-Бузлуджа спечелиха отличия за принос в съхраняването на българските традиции.

В Панаира на занаятите казанлъчанинът Дамян Спиров показа прекрасни изработки на тракийски съдове от ковано желязо.

Същия ден в Казанлък се проведе активна кампания сред гражданите да гласуват за Долината на тракийските царе в Чудесата на България. Четири пункта с компютри и интернет бяха отворени в града на розите, а служители от общинска администрация оказваха съдействие на гражданите, желаещи да дадат своя глас онлайн за новото чудо на България - Долината на тракийските царе. Над 1 300 имейла бяха изпратени само за едни ден, с което кандидатурата на Казанлък зае трето място в националната класация. Пунктовете с компютри и интернет връзка ще работят до 3 октомври, а възможност за гласуване на своите посетители предостави и ИМ Искра.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |