Събития Пчеларски център Южен прави музей на пчеларството

Пчеларски център Южен прави музей на пчеларството

Неделя, 23 септември 2012 г., 13:06
Размер на буквите

Пчеларски център Южен пчели

С пълна, модерна технология за добив на пчелен мед, пчелен прашец и уникалното по състав пчелно млечице се сдоби Пчеларски център Южен в Стара Загора. Инвестицията е направена със собствени средства, съобщи управителят Тодор Иванов. Технологичното нововъведение се използва и за добив на прополис - хитов продукт с огромно лечебно действие върху цяла палитра заболявания.

Идеята ни е в Пчеларски център Южен да даваме възможност на клиентите да наблюдават и участват в добива на мед, с което те ще са абсолютно сигурни в кристалната чистота на продукта, споделя Иванов. Пчеларски център Южен ползва суровина от два собствени пчелина, разработва и търговска мрежа благодарение на наредбата за директни продажби. Осъществява и доставка на пчелни продукти по домовете на клиентите си по заявка. Съвсем скоро предстои добиваните продукти да достигат директно до клиентите на редица малки квартални магазини на Стара Загора.

В същото време в двора на базата се изгражда пчелин - първия частен музей на българското пчеларство. До пролетта трябва да е готов, обещава Тодор Иванов. Сред първите ценни експонати са една центрофуга от 50-те години на миналия век, сандъчета, кошери, книги от 20-те години на миналия век, пише вестник Национална бизнес поща.
Пчеларски център Южен разполага с архивни фотографии, вкл. от пчелина на Методий Кусев, а в момента е в кампания за набиране на още автентични снимки, илюстрация на историята на пчеларството у нас. Издирват се и кошери от началото на миналия век.
Производителите са в контакт с колеги от браншови организации от Сърбия, Македония, Турция и Румъния и очакват сформиране на туристически групи, които да ги посещават. Надяваме се да се превърнем в забележителност на Стара Загора, възможност за още една атракция за туристите, които посещават града и са отворени към меда и пчелните продукти, казва Иванов.

За допълнителна информация тел. 042/670211, 0888945455, 0897960935
www.pchelar.com

 

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |