Събития Европа Директно - Стара Загора организира екоразходка в Седмицата на мобилността

Европа Директно - Стара Загора организира екоразходка в Седмицата на мобилността

Четвъртък, 20 септември 2012 г., 08:25
Размер на буквите

Европа Директно - Стара Загора

Европейската седмица на мобилността е най-широката кампания за устойчива мобилност в света. Тя се провежда от 2002 г. всяка година от 16 до 22 септември. Въздействието на Европейската седмица на мобилността непрекъснато се увеличава както в Европа, така и по целия свят. През 2011 г. участваха рекорден брой от 156 милиона души от 2 268 града.

Всяка година Европейската седмица на мобилността е посветена на различни теми, свързани с устойчивата мобилност. Темата за 2012 година е Да се движим в правилната посока!. Седмицата завършва традиционно на 22 септември, който е определен за Ден без коли.

В тази връзка Европейски информационен център Европа Директно - Стара Загора организира на 22 септември 2012 г. екоразходка. Събитието се организира с медийното партньорство на Дарик радио – Стара Загора и съвместно с Младежки информационен консултантски център Различният поглед – Стара Загора, Община Стара Загора, Регионален екологичен център за Централна и Източна Европа – клон България, ОДМВР – Стара Загора, МОС – Стара Загора и се провежда също така в рамките на Европейска година на активния живот на възрастните хора и солидарността между поколенията.

Програмата предвижда пешеходна разходка в Стара Загора с предварително обособен маршрута и два контролни поста, през които участниците ще получават удостоверение за успешно преминат етап. За начало на маршрута организаторите предвиждат парк Митрополит Методий Кусев (Аязмото), от Жабките, а за негов край – Станционната градина. Двата контролни пункта ще бъдат разположени на бул. Метрополит Методий Кусев между улици Васил Левски и Боруйград, и в близост до шадравана в парк Пети октомври.

Началото на екоразходката е в 10,30 часа. Поради липса на състезателен характер, участниците ще могат да стартират до 12,30 часа, а на финала ще бъдат посрещани до 13,30 часа.

За тези, които предпочитат да се придвижват с велосипеди, Европа Директно организира велообиколка на Станционната градина за децата от 2-ри до 5-ти клас. Тя ще започне в 13,00 часа на 22 септември.

За успешно преминалите всички контролни постове, екипът на Европа Директно – Стара Загора е предвидил различни награди, които ще бъдат получени веднага след финала

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |