Събития Община Стара Загора инвестира в модернизиране на училищата (видео)

Община Стара Загора инвестира в модернизиране на училищата (видео)

Сряда, 19 септември 2012 г., 11:25
Размер на буквите

Община Стара Загора инвестира в модернизиране на училищата

Всички училища в Стара Загора са в собствени сгради, което е стъпка към въвеждане на целодневно обучение. За ремонти се влагат сериозни средства. Това стана ясно при посещението на общинското ръководство, общински съветници и журналисти в реновираната сграда на бившето 10-то ОУ, в която е пребазирано 4-то ОУ Кирил Христов.

За ремонтни дейности и ново модерно оборудване са инвестирани близо 100 000 лева. 25 000 са собствени средства на учебното заведение, а останалата сума от Общината. След преместването на училището в самостоятелна сграда паралелките са се увеличили с две, назначени са и още 8 преподаватели, съобщи директорът Господин Балъкчиев.

Благодарение на средствата, отпуснати от Общината, е ремонтиран изцяло трети сектор на сградата, закупени са нови училищни мебели. Изградена е и конферентна зала с мултимедия. Класните стаи на първокласниците са с компютри, а мониторите са насочени към децата. По този начин преподавателите успешно използват електронните учебници. С това може да се похвали само нашето училище, каза още Господин Балъкчиев.

Ще се стремим да направим всички училища в Стара Загора по този модел. По Фонд Козлодуй получаваме сериозни средства за ремонт през следващата година в сградите на руската езикова гимназия Максим Горки, на СОУ Георги Райчев, 5-то ОУ, а в СОУ Иван Вазов ще се изгради помещение за многофункционалната спортна зала, съобщи кметът Живко Тодоров.

Ремонт на стойност 60 000 лева се извършва и на водната стена на Зеления клин, която от години не функционира заради технически проблеми, в резултат на некачествено изпълнение. Ще се направи нов сондаж за довеждане на вода, запълват се и всички процепи, за да се елиминират течовете. Ремонтът трябва да приключи до месец.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |