Събития ДКЕВР: Цените на парното и на природния газ няма да се вдигат

ДКЕВР: Цените на парното и на природния газ няма да се вдигат

Вторник, 28 август 2012 г., 14:21
Размер на буквите
цени парно газ

Цените на природния газ и на парното отопление няма да бъдат увеличавани, а е възможно и да се понижат. Това прогнозира днес председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев. България и Газпром подписаха вчера споразумение, според което до 15 ноември трябва да се подготви и подпише новият договор за доставка на природен газ от Русия.

В момента нямаме никакви данни от Булгаргаз, очакваме тяхното изявление, каза Семерджиев. Дружеството е натрупало съществен недовзет приход, който е не по-малко от 150 млн. лева, информира БТА, цитирана от econ.bg.

Семерджиев коментира: Не си спомням нито един случай, в който да сме повишавали цена, предложена от Булгаргаз, винаги сме намалявали.

В зимния период не се очакват увеличения, по-скоро стабилизиране при цените на газа. Това стана ясно още от думите на шефа на ДКЕВР, предаде БГНЕС. Той допълни, че регулаторът очаква заявление за цените, по които Булгаргаз смята да продава газ на потребителите си.

Булгаргаз ЕАД разглежда възможността за задържане на цената на природния газ за четвъртото тримесечие на нивата от предходния период. Това стана ясно миналата седмица от информация на газовия доставчик. Окончателното предложение на компанията ще бъде оповестено при внасянето му в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКВЕР) на 10 септември.

Вчера Газпром и българската държава подписаха официално обещаната още през март 11-процентова отстъпка от цената на руския природния газ за България. До 15 ноември страната ни ще подпише и нов договор за доставка, който ще влезе в сила от 1 януари. До средата на ноември обаче България трябва да обяви и окончателното си инвестиционно решение за строежа на газопровода Южен поток, който ще минава през наша територия.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |