Събития Светът на Загорка очаква своя 4-хиляден посетител

Светът на Загорка очаква своя 4-хиляден посетител

Четвъртък, 16 август 2012 г., 20:28
Размер на буквите

Светът на Загорка Стара Загора музей

Първият сертифициран музей на бирата в България – Светът на Загорка отправя специална покана към феновете на кехлибарената напитка и тези, които търсят нови изживявания. Всички те могат да се запознаят с тайните на пивопроизводството и да опитат жива бира Загорка. Аромат на хмел и ечемик обгръщат посетителите още от входа на музея, тъй като той е разположен във функциониращата пивоварна Загорка.

За своя 4000-ен посетител компанията е подготвила специална изненада, която ще бъде известна само на лицето, което прекрачи входа на фабриката под обявения номер.

Именно след преминаването на прага на Светът на Загорка изживяването започва – посетителите последователно преминават през помещенията с медните съдове, в които се вари бирата, в зоната за ферментация и поточните линии за бутилиране. Така те проследяват всички процеси от производствения цикъл. Турът е воден от екскурзовод, който разкрива интересни факти от 110-годишната история на компанията и марката Загорка, както и любопитни подробности за пивопроизводството. По време на обиколката гостите на музея могат да разгледат колекция от над 200 автентични експоната. Сред тях попадат бирена бутилка от откриването на пивоварната през 1902 г., снимки и лични вещи на първия българин майстор-пивовар – Андрей Брашованов и запазен пълен кен с първата българска безалкохолна бира Загорка Вита, която се е произвеждала за износ в арабските страни, уточниха от пресцентъра на пивоварната.

Най-изкушаващата част от обиколката за всички фенове на бирата е оставена за накрая. Посетителите завършват пътешествието си през света на пивото със специален ритуал в дегустационна зала. Като добър домакин Светът на Загорка изпраща гостите си подарък изненада, за да запазят по-дълго спомена от посещението си. По повод 110-годишнината на компанията, организаторите на Светът на Загорка предвиждат скоро да пуснат ретро колекция от сувенири.

 

Светът на Загорка Загорка музей

 

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |