Събития 3500 излизат на сцената на фолклорния събор Богородична стъпка

3500 излизат на сцената на фолклорния събор Богородична стъпка

Неделя, 05 август 2012 г., 13:46
Размер на буквите

Богородична стъпка Национален тракийски фолклорен събор Богородична стъпка

Тази година Националният тракийски фолклорен събор Богородична стъпка ще се проведе на 11 август, в едноименната местност на Старозагорските минерални бани. Организаторите отчитат нарастващ интерес и брой на участниците, които ще се представят отново на 3 сцени на открито, а продължителността на програмата надвишава 27 часа.

Общият брой на заявилите участие е 3500 души - 118 индивидуални изпълнители и 158 колектива от всички фолклорни области на България. Интересно се очаква да е изпълнението на група при Българското дружество от град Бердянск, Украйна, пише вестник Национална бизнес поща.
Съборът е организиран за седми път от Община Стара Загора, Тракийско дружество Одринска епопея - Стара Загора и местното кметство. Началото на програмата е в 9 часа, а официалното откриване е от 11 часа на първа сцена.

Председател на журито, което включва имена на изтъкнати певци, фолклористи и инструменталисти, е проф. д-р Елена Кутева, директор и главен художествен ръководител на Академичния държавен ансамбъл за народни песни и танци Филип Кутев.

Ще бъдат присъдени няколко награди, сред които и Награда на кмета на Община Стара Загора. Най-добре представилите се групи и участници ще бъдат отличени със специално изработени плакети Богородична стъпка.

Съборът ще завърши с награждаване и празнично веселие от 18.30 часа на първа сцена.

Община Стара Загора осигурява автобуси, които ще превозят безплатно желаещите да посетят феномена Богородична стъпка.
Сред съпътстващите прояви е Улицата на занаятите. Осъществява се със съдействието на Занаятчийската камара. До момента 25 майстори-занаятчии са заявили участие да представят майсторлъка и продукцията си на събора. В края на деня всеки от тях ще подари по един предмет на кметство Старозагорски минерални бани за местния музей.

За втора година ще бъде организиран и Детски пленер за рисунки. Под ръководството на Юлия Славова и Тошо Стефанов от Общински детски център, деца на различни възрасти - участници и гости на събора, ще могат да покажат и тази страна на творчеството си с осигурени от организаторите материали.
Участници от клубове по народни танци в града свободно ще учат всички желаещи да усвоят стъпките на българските хора (до трите сцени).

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |