Събития Перла АД - Нова Загора повиши енергийната си ефективност с ново технологично оборудване (видео)

Перла АД - Нова Загора повиши енергийната си ефективност с ново технологично оборудване (видео)

Вторник, 31 юли 2012 г., 09:24
Размер на буквите
Перла Нова Загора

Машиностроителното предприятие Перла АД в Нова Загора е сред многобройните български фирми, които са се възползвали от безвъзмездното финансиране на проекти по европейските програми. С помощта на мярка Технологична модернизация на ОП Конкурентоспособност, дружеството е внедрило в производството си нови машини на стойност 350 хил. лева.

Фирмата е с над 90-годишна история и се занимава с производство на селскостопанска техника - растително-защитна, почвообработваща, прикачен инвентар, както и производство на дървообработващи машини.

С европейското финансиране е закупено модерно технологично оборудване.

Европейските средства много помагат на българските предприемачи да направят важни за бизнеса си инвестиции, което прави производството по-рентабилно, качествено и конкурентоспособно. Европейското безвъзмездно финансиране е от особено голяма полза за малките и средни предприятия в България, които разполагат с по-ограничен ресурс и те трябва да се възползват от тази възможност, заяви изпълнителният директор на Перла АД инж. Николай Монев.
Внедряването на ново оборудване създава условията за произвеждане на много по-висококачествена продукция, което е важно условия, не само да останеш на пазара, но дори и да се развиваш в условията на една не малка конкуренция в нашия бранш, добави още той.

Друго предимство на новото технологично оборудване, внедрено в Перла АД през последните години, е реализирането на икономии, благодарение на по-малко енергоемките съоръжения.

Изпълнителният директор на Перла АД - Нова Загора сподели още, че при изпълнението на последния проект, финансиран с европейски средства, управляващият орган е изплатил последния транш от парите бързо и коректно - в рамките на 20 дена след приключване на дейностите.

 

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |