Събития Новотехпром ООД работи с най-модерните машини в Европа (видео)

Новотехпром ООД работи с най-модерните машини в Европа (видео)

Вторник, 31 юли 2012 г., 09:07
Размер на буквите
Новотехпром Стефан Шоселов ламарина

Фирма Новотехпром ООД - Стара Загора надгражда опита си по изпълнението на проекти, финансирани от европейските фондове. Дружеството кандидатства по мярката Технологична модернизация на ОП Конкурентоспособност и ще внедри модерно оборудване на стойност 1,38 млн. лева. Новотехпром е основен производител на Балканите на покривни и стенни профили.

С тях се изграждат големите търговски вериги, заводи и спортни зали не само в България, но и в чужбина. Чрез тази инвестиция, която правя, обновявам изцяло моя машинен парк. Това е вторият проект, който фирма Новотехпром в момента печели. Първият беше за една уникална линия за дълбоки покривни профили, която беше на стойност около 2,5 млн. евро.

И най-добрите фирми в Европа в момента нямат оборудване от тази генерация. Това е най-новото и най-доброто, което в момента съществува в Европа за покривни и стенни профили, съобщи Стефан Шоселов, собственик на Новотехпром ООД - Стара Загора

Ползите от новото оборудване, което ще бъде внедрено в старозагорското дружество, са безспорни.

Чрез тази нова инвестиция първо разходите за електроенергия се намалят 4 пъти. По-енергоспестяващи са като линии, качеството на произведената продукция е по-добро. Рискът за производствен травматизъм също намалява значително тъй като това са съвсем нова генерация машини и съоръжения. Така, че надявам се с тази инвестиция, която в момента фирма Новотехпром прави, ние да станем лидери на европейския пазар, каза още Стефан Шоселов.

Според Стефан Шоселов, европейските средства, с които се финансират проектите на българските предприемачи, са огромна помощ и те трябва максимално да се използват, за да се увеличат производствените обеми, което ще доведе до успешно развитие на икономиката в страната.

Фирма Новотехпром ООД - Стара Загора кандидатства за финансиране с още два проекта по ОП Конкурентоспособност и очаква отново положителна оценка.

 

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |