Събития Бившият нововремец Илиян Илиев оглави ГОРД в Стара Загора

Бившият нововремец Илиян Илиев оглави ГОРД в Стара Загора

Вторник, 31 юли 2012 г., 07:45
Размер на буквите

Илиян Илиев, познат като лидер на Новото време в Стара Загора, оглави местната структура на Гражданско обединение за реална демокрация (ГОРД), чийто председател е евродепутат архонт Слави Бинев. Бинев е вторият отцепил се от Атака евродепутат, след Димитър Стоянов, който създава политическа формация.

По думите му това няма да бъде политическа партия в тесния смисъл на думата, а съюз на политически партии, граждански движения и личности. Според Бинев това ще бъдат хора с константни позиции, чиято биография не започва със заниманията с политика, защото те са се реализирали преди това и за тях това е естествен завършек на една успешна кариера. Те имат доказатeлства за успехите си и не се крият зад проблемите, а се справят с тях, не се съобразяват с правилата и са готови да ги формулират отново, добави той, цитиран от вестник Старозагорски новини.

Като причина за създаване на ГОРД Слави Бинев посочи факта, че демокрацията в България през 23-те години на прехода все още не се е случила. На въпроса в коя част на политическия спектър ще бъде мястото на движението той отговори, че вече няма ляво и дясно, защото в условията на фактическо изчезване на политическите идеологии в света днес единствената доктрина и битка е за жизнения стандарт на хората.

Ексдепутатката Юлиана Дончева, позната като активист на Новото време, уточни, че отделни организации, като например тази във Велико Търново, се присъединяват към ГОРД и че в него има място за всички партии, които искат реална промяна. Тя определи движението като обединен фронт, в който партиите ще запазят своите идеи. Стана ясно още, че сред присъединилите се е и Гергьовден.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |