Събития Ясни правила и по-евтини телефонни разговори обсъдиха трите мобилни оператора на среща в Министерски съвет

Ясни правила и по-евтини телефонни разговори обсъдиха трите мобилни оператора на среща в Министерски съвет

Вторник, 01 декември 2009 г., 20:09
Размер на буквите

За допълнително намаление на цените на дребно на телефонните разговори са се договорили министър-председателя Бойко Борисов и трите телеком оператора VIVACOM, Глобул и М-тел на съвместна среща днес. Очаква се Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) да вземе последващо решение, с което да приведе в действие договорката между правителството и операторите, като въведе схема за допълнително намаляване на цените на терминиране във фиксирани и мобилни мрежи между тях в съответствие с европейските правила.

Според решението на регулатора мобилните оператори свалят цените на едро на четири етапа. VIVACOM пренесе намалението директно върху своите крайни клиенти и от началото на 2008 г. до днес обажданията от фиксиран към мобилен телефон вече са 37% по-евтини, а от мобилен към мобилен телефон - с повече от 40%. Първият етап от въвеждането на по-ниските цени за разговори от фиксиран към мобилен телефон започна на 1 февруари 2008, а последния етап ще завърши през лятото на следващата година. Ако цените на едро бъдат променени в съответствие със средноевропейските нива, VIVACOM ще намали още по-драстично цените на дребно за своите клиенти.
„VIVACOM винаги е защитавала тезата, че мерките за намаление на цените за терминиране трябва да бъдат подкрепяни, независимо че могат да доведат до спад в приходите на мобилните оператори, защото са единствено в полза на крайните потребители”, заяви Генералния секретар на VIVACOM Михаела Калайджиева след срещата с министър-председателя. „Ние държим и вече получаваме подкрепата за въвеждането на Европейските стандарти в тази област. Днес правителството даде ясен мандат на независимия регулатор за въвеждането на точни европравила.” допълни още тя.
И към момента клиентите на VIVACOM говорят на най-ниската цена по между си, която ще остане непроменена, уточниха от пресцентъра на компанията.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |