Събития Охлюви се състезаваха в Стара Загора в подкрепа на жертви на насилие и трафик (видео)

Охлюви се състезаваха в Стара Загора в подкрепа на жертви на насилие и трафик (видео)

Петък, 27 юли 2012 г., 11:10
Размер на буквите

състезание охлюви стара загора самаряни

108 охлюва мериха сили в спринт в центъра на Стара Загора, кой по-бързо ще измине разстоянието от 33 см. Чрез нетрадиционното за България състезание сдружение Самаряни провокира човешкото милосърдие и събра средства за Самарянска къща, в която се настаняват жени и деца, станали жертви на домашно насилие и трафик.

Благотворителната инициатива срещна голям интерес и съпричастност от страна на бизнеса, неправителствени организации и граждани. Според регламента, представителите на фирми и организации дариха по 50 лева, срещу които участваха със състезател, а гражданите по 2 лева.

Още от миналата година се опитваме да направим нещо различно, с което предприемачите и обществото да ни подадат ръка заедно да помогнем на страдащите. Благодарим на всички за подкрепата, каза Димо Димов, мениджър в сдружение Самаряни.

Всяка благотворителна кауза трябва да бъде поощрявана и подкрепяна. Това са ценностите на Граждански клуб ЛИПА, затова участваме в състезанието, заяви Тони Куцаров.

Може и 2 лева да дарим, но с това допринасяме за една добра кауза, сподели Светлана Пенева, чийто състезател се казва Бързобегун.

Охлювите, които участваха в състезанието, също са дарение от една от големите ферми в региона. Организаторите им осигуриха комфортни условия и вкусна храна - магданоз, маруля и моркови.

След като изпълниха своята мисия, състезателите бяха пуснати в природата.

Благотворителната кауза беше подкрепена финансово от Търговско-промишлена палата, от мрежата за подпомагане на малки и средни фирми Enterprise Europe Network, Гражданско клуб ЛИПА, фирма Болид, ресторант Империя, книжарница Мистрал, езиков център Берлиц, Българска стопанска камара и др.

За по-добро преживяване на присъстващите Търговско-промишлена палата - Стара Загора осигури за събитието видео техника, чрез която състезанието можеше да се наблюдава по-добре и от повече хора.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |