Събития Работна среща: Предприятия за производство на зелена енергия

Работна среща: Предприятия за производство на зелена енергия

Четвъртък, 19 юли 2012 г., 19:28
Размер на буквите

Работна среща Предприятия за производство на зелена енергия

Работна среща на тема Предприятия за производство на зелена енергия (GBE Factory) се проведе в Стара Загора. Семинарът се провежда в рамките на международния проект GBE Factory за предприятия, произвеждащи зелена енергия, който е финансиран по програма Интелигентна енергия – Европа на Европейската комисия.

Дейностите са насочени към насърчаване и развитие на инициативи, които да стимулират организации и фирми да използват ВЕИ в индустриални и търговски сгради, системи и обекти, като целта е създаване на предприятия, които произвеждат и/или използват зелена енергия. Ползите от прилагането на този модел са: намалява се товарът на електроенергийната система, спестява се енергия, намалят се емисии. Бранимир Ханджиев - главен директор на БСК, подчерта, че предприятията, които произвеждат зелена енергия не влияят на цената на електроенергията, а по-скоро са фактор, ограничаващ растежа и. За потребителите на зелена енергия се увеличава сигурността и независимостта на доставките на енергия, намаляват се разходите за инсталирана мощност и се избягват високите тарифни зони.

С установените тенденции на намаляващи цени на системите за производство на ВЕИ, на усъвършенстване на структурата на цените на енергоносителите, с повишените възможности за изгодно финансиране на проекти за енергийна независимост и ВЕИ, консумирани на място, изграждането на предприятия за производство на зелена енергия става все по-реално. Развитието на пазара на подобни услуги – по-привлекателно, това са заключенията на експерти и участници в семинара, се казва в съобщение от Областна администрация - Стара Загора.

В семинара участие взеха представители на бизнеса и на общините от област Стара Загора, лектори бяха Димитър Баев – експерт към БСК, Николай Вангелов – прокурист на Ерато Холдинг и Олег Стоилов – председател на Управителния съвет на Търговско-промишлена палата - Стара Загора.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |