Събития Тайнствена дама оглавява нова дясна партия

Тайнствена дама оглавява нова дясна партия

Вторник, 17 юли 2012 г., 19:58
Размер на буквите

Създаването на нова дясна партия, основана на принципите на прагматичността, професионализна и предвидимостта, ще бъде обявено до месец - два, съобщи на пресконференция в Стара Загора независимият народен представител Тодор Великов.

Той бе избран с листата на РЗС, но напусна групата и заедно с колегата си Димитър Чукарски повече от година работи за новия консервативен политически проект България на гражданите и регионите. Въпреки че името е било запазено в Софийски градски съд, били изпреварени с първата част на името от Меглена Кунева, затова сега търсели ново име.
Новата политическа формация ще бъде оглавена от обаятелна дама, блестящ икономист, работеща в европейска институция, успяла в кариерата си, позната като професионалист, която досега не се е занимавала с политика и ще разбърка сериозно политическите пластове, стана ясно още на пресконференцията. За да намерят подходящия лидер, Великов и Чукарски провели повече от 100 срещи, при които, за съжаление, се сблъскали със страха на хората да влязат в такъв проект. Депутатът отказа да обяви името на дамата, като подчерта, че тя предпочита сама да обяви създаването на партията и че не желае да създава поредния едноличен партиен модел.  
По думите му у нас имат бъдеще политически формации, които имат кауза и лидер, който да я отстоява. Бъдещият лидер на новата партия ще създаде отговорен екип от професионалисти, всеки в своята област. Заради непредвидимостта на икономиката и шокиращите непрекъснати промени в законите чуждестранните инвеститори не се възползват от преференции като ниски данъци, които България предоставя. Прагматичността пък е необходима, защото само с прагматична политика може да се вдигне жизненият стандарт, за което трябва да се възстановят старите пазари, и да се използват пълноценно природните дадености, убеден е Тодор Великов. Според него народни представители от Синята коалиция и дори от управляващите открито симпатизирали на бъдещата формация.

Информация: вестник Старозагорски новини

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |