Събития Община Стара Загора прекрати договора с Автобусни превози ООД

Община Стара Загора прекрати договора с Автобусни превози ООД

Петък, 13 юли 2012 г., 13:21
Размер на буквите

Пресконференция на ръководството на община Стара Загора

На 13 юли Община Стара Загора прекрати едностранно договорa с Автобусни превози ООД за превоз на пътници. Комисия от общината още в ранните сутрешни часове на деня, между 5,30 и 7,00 часа установи, че дружеството не изпълнява курсовете от градските линии. След изпратено писмо до областния управител Недялко Недялков той издаде разрешение за възлагане на превози на пътници по автобусни линии без конкурс, за срок от шест месеца.

Община Стара Загора сключи временен договор със ДЗЗД Автобусни превози – Стара Загора, като в новосъздаденото дружество влизат фирмите Експрес ООД и Пир-импекс ЕООД, съобщиха от пресцентъра на Общината. Те са декларирали, че разполагат с автобуси и бази, необходими за обслужване на линиите от градския и междуселищния транспорт.

На 9 юли в Община Стара Загора постъпи уведомление от досегашния превозвач Автобусни превози ООД, че от 13 юли спира превоза на пътници по градските линии в Стара Загора и областта.

Извиняваме се на гражданите на общината за създаденото неудобство и липсата на градски транспорт в ранните часове на деня, каза по време на извънредна  пресконференция днес кметът Живко Тодоров. Според сключения 10-годишен договор с досегашния превозвач Автобусни превози ООД, трябва да имаме налице констатирано нарушение на договора. Такова именно е неизпълнението на курсовете между 5.30 и 7.00 часа Веднага след това линиите бяха поети и обслужвани от ДЗЗД Автобусни превози – Стара Загора.

Автобусни превози ООД бяха санкциониран от възложителя Община Стара Загора за системно неизпълнение на курсове за месеците февруари, март и април. Освен това Надзорният съвет на Общинската агенция по приватизация констатира неизпълнение и на приватизационния договор, като неустойките по него са за над 2 млн. лв., които представляват 50% от предвидените, но неизпълнени инвестиции.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |