Събития Немски софтуер за малки и средни хотели

Немски софтуер за малки и средни хотели

Неделя, 08 юли 2012 г., 10:30
Размер на буквите

Ibelsa софтуер малки средни хотели

Радослав Иванов е роден в Стара Загора на 21 февруари 1980 г. Завършва ГПЧЕ Ромен Ролан с немски и английски език, а след това икономика в Германия с магистърска диплома по контролинг и управление на човешките ресурси. Работил е в Германия като инвестиционен посредник в агенция с много широк обхват на консултации - от недвижими имоти и застраховане до рискови инвестиции.

Случи се така, че за мен се сбъдна мечтата сигурно на повечето учили в чужбина - бях поканен в екипа на компания, стъпваща на българския пазар. Отговарям за предлагането на продукта - иновативен софтуер за малки и средни хотели на територията на цялата страна, но естествено за свой център избрах родния си град, разказва Радослав. В Казанлък и Стара Загора са и първите презентации на продукта.

Радослав Иванов

Реших да заложа първо на тези два града, защото мога да изследвам различни видове пазар на ограничена площ. В Стара Загора - градски хотели с целогодишен цикъл, включително хотелите на Старозагорските минерални бани, които не са чисто курортни, а в Казанлък, който е сериозна туристическа дестинация вече - хотелите със сезонен цикъл. Много ми се ще и Стара Загора най-после да влезе в маршрутите на сериозните туроператори, казва Радослав Иванов.

Фирмата Ibelsa, за която работи Радослав Иванов, е нова и в известен смисъл начинанието на старозагореца може да се възприеме като рисково, но той е щастлив, че участва от самото начало в създаването на един бизнес, който при това се прави от чудесен екип предимно млади професионалисти.

Първото влизане на продукта е на англоговорящия и испанския пазар, а втората вълна е в България. Софтуерът влиза след това също на италианския и немския пазар, а предстои разширение с рускоговорящия и др. Щастлив съм, че мога да предложа в родната си страна и в родния си град продукт, който е с ниска себестойност, не изисква първоначална инвестиция, не изисква обучение, за да бъде ползван, нито пък специална инсталация и разходи за специалисти.

Софтуерът е интернет базиран. Първите два месеца работата с него е напълно безплатна, а след това ще разчитаме на абонамент. Сигурни сме в качествата на софтуера и сме убедени, че всеки, който го ползва, ще предпочете да продължи да работи с него, ентусиазиран е Радослав Иванов, който лично участва в адаптацията към българския пазар, която все още не е приключила и ще продължи да се развива във времето.

Това е и причината да не се търси дългосрочно обвързване на клиентите. По този начин сезонните хотели ще могат да работят с продукта, само когато той им е нужен, без да го поддържат цяла година. Според Радослав Иванов, по този начин чрез повишаване ефективността на работа и удобството на хотелиерите да проследяват всички процеси, шанс за развитие ще получат и малките обекти, а те са в основата на развитие на масовия туристическия бранш, включително за ползване на базите за обучения и работни срещи, пише вестник Национална бизнес поща.

Радослав сподели, че се чувства прекрасно, чувства се у дома, само дето младите хора по улиците вече са други. Затова пък кмет е негов съученик, с когото навремето са тренирали спортни танци. Дори му е трудно да повярва, че вече са пораснали толкова много.

 

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |