Събития Локомотив се запали, влизайки в гара Дъбово

Локомотив се запали, влизайки в гара Дъбово

Вторник, 26 юни 2012 г., 19:20
Размер на буквите

Пътнически влак, пътуващ от Русе за Стара Загора, претърпя инцидент в 17.25 часа на гара Дъбово, община Мъглиж. Старозагорецът Кольо Димов, пасажер във влака, съобщи за медията ни, че локомотивът се е запалил при влизане в гарата. Веднага всичките 101 пътници са били изкарани навън. Пострадали няма, обгазен е бил машинистът Пламен Георгиев.

За инцидента веднага е било прозвънено на тел.112, но първоначално се оказало, че не може да бъде направена връзка с дежурния диспечер на БДЖ, пише вестник Старозагорски новини.
Персоналът на влака, заедно с екипа на гарата и дежурните полицаи, с ръчни пожарогасители са успели да загасят пламъците, а след това да отделят локомотива от вагоните. Пожарна кола пристигнала на мястото на инцидента в 17.50 часа. След половин час пожарът е бил напълно потушен.
Причините за самозапалването на локомотива до редакционното приключване на броя ни не станаха известни. Нямаше и информация как ще бъдат превозени пътниците до крайната спирка. Според пожарникарите, случилото се е малкият дявол, защото ако локомотивът се е бил запалил в някой от многобройните тунели по трасето, огънят е щял да обхване и вагоните и респективно да има пострадали хора.

Изключително съм впечатлен от действията на машиниста Пламен Георгиев, който въпреки че беше обгазен, влиза няколко пъти в горящия локомотив, най-вероятно да провери дали са изключени всички системи, както и от целия персонал на влака, помогнал на пътниците да го напуснат и участвал впоследствие в гасенето на огъня, коментира пред медията ни Кольо Димов.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |