Събития Напоителни системи дава по-ниски цени на водата за поливане

Напоителни системи дава по-ниски цени на водата за поливане

Петък, 22 юни 2012 г., 08:02
Размер на буквите

Предложили сме цената на водата за напояване на Напоителни системи - клон Горна Тунджа да бъде под определената от министъра на земеделието и храните, съобщи управителят Филип Шукаров. Цената се определя всяка година в началото на поливния сезон със заповед на министъра.

Клонът обхваща областите Стара Загора, Хасково и Кърджали. Целта ни е да запазим клиентите си и да печелим не от висока цена, а от оборот. Ние даваме 2.2 ст. за кубически метър на водата за поливане на оризища, при 2.5 ст., определена от министъра. Нашата цена за кубически метър гравитачна вода е 0.18 лева, при 0.23 общо за страната, а за помпена първо стъпало - 0.34 лева при 0.40, определена от министъра. Все още нямаме сключени договори, но подаваме за оризищата, от вчера започнахме и на тютюнопроизводителите, поясни той пред вестник Старозагорски новини.

Оризищата в региона са намалели с около 30 на сто в сравнение с миналата година, основно заради т.нар. почвооборот. За сметка на това пък са увеличени площи, засети с други култури, които също подлежат на поливане. Като цяло в последните години поливните площи в региона са в приблизително еднакви граници, няма рязко намаляване или увеличаване.

Неизрядни клиенти от област Стара Загора дължат на Напоителни системи - клон Горна Тунджа 229 хиляди лева, а заедно с неплатените сметки на длъжници от останалите области сумата достига 380 хиляди лева. Имаме разрешение от Централното управление и започваме да си търсим парите по съдебен път. Край на безлихвените кредити, ние също правим разходи, а освен това сме достатъчно търпеливи и толерантни към клиентите си, заключи Шукаров.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |