Събития 24 брокери на недвижими имоти от Стара Загора получиха европейски сертификати

24 брокери на недвижими имоти от Стара Загора получиха европейски сертификати

Неделя, 06 септември 2009 г., 14:49
Размер на буквите

400 брокери на недвижими имоти от цялата страна са включени в проект за повишаване на ключовите компетенции по своята професия. 24 от тях са членове на Регионалното сдружение Недвижими имоти в Стара Загора и представляват 13 агенции. Проектът е финансиран по оперативна програма Развитие на човешките ресурси и се осъществява от Националното сдружение Недвижими имоти и МТСП.

Обучението стартира през 2Q08 г. и ще приключи през 2010. В края на изтеклата седмица 24-мата старозагорски брокери успешно преминаха 6-те модула на обучението, което се проведе в Пловдив, пише вестник Национална бизнес поща. В продължение на 180 учебни часа те слушаха лекции по брокерски техники, за правните аспекти на недвижимата собственост, същността на кадастъра и имотната регистрация, за пазара на недвижими имоти и други. Лектори по време на обучението бяха преподаватели от ВИАС, от Варненския свободен университет, данъчни инспектори, психолози, нотариуси и други изявени специалисти.
Особено полезни за мен бяха лекциите относно кадастъра и работата с кадастрални карти, сподели Силвия Сизова, управител на агенция за недвижими имоти Глория. Като най-полезни знания, добити по време на обучението, брокерите определиха занятията по счетоводно отчитане на агенциите пред данъчните власти.
24-те старозагорски брокери получиха удостоверения за успешно участие в обучението. Важно е постоянно да се обучаваме, защото законодателството непрекъснато се променя и развива, каза председателят на регионалното сдружение Недвижими имоти в Стара Загора Николай Досев, собственик на агенция за недвижими имоти Досев. През следващите дни старозагорското сдружение, в което членуват 27 агенции, ще избере помощна комисия по етика, която ще разглежда сигналите на граждани за извършени нередности.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |