Събития Мъжът, представил се за бизнесмен, източвал банковите сметки на болни деца

Мъжът, представил се за бизнесмен, източвал банковите сметки на болни деца

Вторник, 19 юни 2012 г., 20:24
Размер на буквите

С постоянна мярка задържане под стража в Старозагорския следствен арест е настанен 36-годишният Константин Лазаров от Смолян, арестуван преди дни за източване на сметки на болни деца, популяризирани в интернет, съобщиха вчера в инвънредно прессъобщение от ОДМВР - Стара Загора.

Смолянчанинът имал съучастник - 44-годишна жена от село Момчиловци, която към момента е разпитана от полицейските служители в качеството си на свидетел по образуваното в сектор Криминална полиция при ОДМВР - Стара Загора, досъдебно производство.
Разследването на дейността на 36-годишния Лазаров, който е бил сержант в смолянската полиция до 2006 г., е стартирало през март тази година, когато в ОДМВР - Стара Загора, е постъпил сигнал от роднини на болни деца, нуждаещи се от лечение и публикували призиви в Интернет за събиране на парични средства. Роднините на болните деца съобщили, че са потърсени от бизнесмен, представящ се за Петър Манджуков и Петър Зографски. Мъжът декларирал желанието си да подпомогне благотворителните акции с крупни парични суми, но за целта се нуждаел от валидна карта Visa Electron, издадена от определена банка на името на родителите на детето, в която да има между 100 и 700 евро, като гаранция, че по картата има движение и е активна. След като родителите направели банковите карти, бизнесменът посредством секретарката си - 44-годишна жена от с. Момчиловци, изисквали да им се съобщят номерата на картите, валидността и защитния им код. Дни по-късно, вместо обещаните парични дарения, родителите констатирали, че чрез Интернет-транзакции сумите по картите са източени.

В резултат на оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия по образуваното досъдебно производство, извършени под ръководството на Старозагорска районна прокуратура, служители на сектор Криминална полиция и отдел Досъдебно производство при ОДМВР - Стара Загора, съвместно със служители на ОДМВР - Смолян, и ОДМВР - Пловдив, задържали 36-годишния измамник и неговата съучастничка, като извършили претърсвания в домовете им и иззели вещи, мобилни телефони, СИМ-карти и платежни документи, имащи отношение към извършените престъпления.

Към момента е констатирано, че измами са извършвани не само на територията на Старозагорски регион, а и в областите Смолян и Пловдив. Полицейските служители призовават граждани, станали жертва на подобен род престъпна схема, да съобщят в ОДМВР - Стара Загора, сектор Криминална полиция, за да се разкрие напълно броят на пострадалите от измамата хора.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |