Събития Куклен театър Приказка представи Иван - царският син в Стара Загора

Куклен театър Приказка представи Иван - царският син в Стара Загора

Вторник, 19 юни 2012 г., 13:10
Размер на буквите

 Театър Приказка

Малки и големи дойдоха снощи в Младежки дом Стара Загора, за да гледат постановката Иван – царският син на Куклен театър Приказка от Новокузнецк, Русия. Артистите Галина Романова, Анатолий Винтенко, Никита Юртаев, Юрий Самойлов, който е и главен режисьор на постановката, както и директорът – Н.Н. Шидловская, посетиха града на липите по покана на Обществен Дарителски фонд.

Представлението се реализира благодарение на финансовата подкрепа на Граждански клуб ЛИПА и с любезното съдействие на СНЦ Руски клуб и приятели – Стара Загора.

Кукленият театър беше в България по проект България – Сибир на Обществен дарителски фонд Новокузнецк. Проектът предвижда развитие на културните, образователните и икономическите връзки с България. В Стара Загора артистите посетиха репетиция на своите колеги от Кукления театър и обсъдиха идеи за съвместни проекти.
Представлението нямаше комерсиален характер.

За театъра
Тази година се навършват 70 години от основаването на Новокузнецкия куклен театър Приказка. Той участва в много благотворителни каузи. Една от тях е проектът Куклата лекува – театрално-рехабилитационна програма, която се реализира вече четири поредни години и е насочена към хоспитализирани деца. Според много медицински специалисти подобряването на психологическия статус на младите пациенти има благоприятен ефект върху оздравителния процес и до известна степен допринася за възстановяването им.

За постановката Иван - царският син
Режисьор – постановчик е заслужилият артист на Руската федерация, заслужил деятел на изкуствата Юрий Самойлов, а художник-постановчик – Лариса Дуплинская.

Според народните предания много животни били пазители на природните богатства. Например, жабата била покровител на черното злато (въглищата). Оттам се заражда и идеята да се постави спектакъла Иван – царският син по мотиви на руската народна приказка Царкинята жаба. Това е една история за истинската любов и вярност. Истинските чувства издържат на всякакви изпитания.

липа липа

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |