Събития Областният управител инспектира военни поделения и Арсенал

Областният управител инспектира военни поделения и Арсенал

Сряда, 13 юни 2012 г., 21:07
Размер на буквите

Областният управител Недялко Недялков проведе срещи с командирите на поделенията в Змейово и Калояновец, с бригаден генерал Петър Петров, с когото посетиха Втора Тунджанска лека пехотна бригада и с ръководството на фирма Арсенал и лично инспектира обектите, в които се извършва съхранение, изпитване или производство на боеприпаси.

На срещите са дискутирани въпроси по сигурността и охраната на боеприпаси и пожароопасни материали. Командирите на поделенията са изразили категорична позиция, че се полагат необходимите грижи, съгласно инструкциите и издадените наставления за съхранение и охрана на рисковите материали.
При нас от много години е създадена стройна структура по отношение на охрана на труда, трудова медицина с всичките технологични изисквания към всяко работно място, подчерта при разговора си с областния управител Станил Станилов - първи зам. изп. директор на Арсенал АД. В най-голямата оръжейна фирма в България всеки един новоназначен служител преминава специално обучение за работа с боеприпаси и взривоопасни материали, след което се допуска на работното място от специална комисия. Арсенал поддържа и собствена противопожарна служба, медицински персонал и линейки, на разположение 24 часа на територията на фирмата. Извършва се и перманентен одит от чуждестранни партньори на закупена от тях продукция по отношение на безопасността при охрана, съхранение и транспортиране, коментира Станилов.

На срещите областният управител е изразил убеденост за извършвания ефективен контрол и гарантиране безопасността на на хората, работещи на рисковите места.
На територията на област Стара Загора към момента няма фирма, която да извършва утилизация на боеприпаси.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |