Събития Одобриха 29 млн. лева за градския транспорт на Стара Загора

Одобриха 29 млн. лева за градския транспорт на Стара Загора

Сряда, 13 юни 2012 г., 21:06
Размер на буквите

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) одобри Инвестиционния проект за интегриран градски транспорт на Община Стара Загора Модернизиране и развитие на устойчив градски транспорт в Стара Загора. Общата стойност е 28 903 503 лева. Размерът на безвъзмездната финансова помощ е 24 643 458 лева, а съфинансирането от Общината е 698 263 лева. Срокът за изпълнение е 36 месеца.

Проектът касае подпомагането само на общински структури, каквато е фирма Тролейбусни превози. От него ще се възползват около 140 000 граждани на областния град.
До края на календарната година ще бъде открита процедура за закупуване на 14 нови тролейбуси с нисък под, несъчленени, с три врати, снабдени с рампа за пътници с инвалидни или детски колички. С новата придобивка ще се постигне намаляване на експлоатационните разходи, ще се подобри качеството и сигурността на услугите за обществения транспорт, както и надеждността му. Ще бъде закупен и специализиран автомобил за ремонт и поддръжка на въздушно-контактната мрежа (ВКМ). Автомобилът ще е снабден с изолирана платформа за работа с хидравлично повдигане и завъртане.

Ще бъдат инсталирани нови тролейбусни стрелки с дистанционно управление, ще се рехабилитира напълно въздушно-контактната мрежа; ще се изградят 59 двойни и 21 единични рампи към тротоарите на главните кръстовища с цел подобряване на достъпа до спирките на градския транспорт на хората с увреждания; ще не направи 14 400 кв.м хоризонтална маркировка върху пътна настилка и рехабилитация на 119 спирки за обществен транспорт; ще бъде изградена мрежа от велоалеи с обща дължина приблизително 7.8 км, която да свързва централната градска част с основни райони и парк Бедечка. Ще се въведе и информационна система (телематика) като част от интелигентна транспортна система. Тя ще включва инсталиране на информационни електронни табла за автобусния и тролейбусния транспорт, подаващи информация в реално време на всички съществуващи 119 спирки на градския транспорт.

Проектът ще допринесе за намаляване на пътните задръствания и основно - за намаляване на вредните емисии, отделяни от автобусния транспорт.
Следващите стъпки са подписване на договора между МРРБ и Община Стара Загора, определяне на екип за ръководене изпълнението на проекта и обявяване на обществени поръчки.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |