Събития Предсрочно приключва лот 2 на магистрала Тракия

Предсрочно приключва лот 2 на магистрала Тракия

Понеделник, 11 юни 2012 г., 07:58
Размер на буквите

Предсрочно приключва лот 2 на магистрала Тракия

Изпратено е искане към консултанта по проекта за доизграждане на лот 2 на автомагистрала Тракия да се сформира комисия за издаване на акт 15 и предаването на обекта на възложителя. До края на юни 2012 г. ще бъде завършен последният етап от изграждането на отсечката, съобщи ръководителят на обекта инж. Петър Стефанов от Трейс Груп Холд АД, по време на форум за представянето на проектите по ОП Транспорт.

Лот 2 от Стара Загора до Нова Загора е с дължина 31.9 км (от 210 км + 100 до 241 км + 900). Вече са изградени на 100% всички съоръжения, включително 20 моста, пътен възел Стара Загора и няколко надлеза. Над 100 строителни машини, 3 асфалтови бази и 160 товарни автомобила са били ангажирани в работата, а на място са обучавани 20 студенти от УАСГ и ВТУ и още 40 ученици от ПГ по архитектура и строителство в Стара Загора.  
Първата копка бе на 9 юни 2010 г., при срок за изпълнение 25 месеца. Очаква се обектът да бъде завършен предсрочно до 1 юли.

Части от три големи инфраструктурни проекта - автомагистралите Тракия и Марица и жп линията Пловдив - Бургас, се реализират на територията на област Стара Загора по ОП Транспорт, съобщи инж. Галина Василева, директор на дирекция Координация на програми и проекти в транспортното министерство. До края на 2012 г. ще бъдат завършени лотове 3 и 4 от АМ Тракия, а до 2014 г. ще приключи започналата през юли 2011 г. рехабилитация на жп линията Пловдив - Бургас. В Старозагорска област започна изпълнението и на лот 1 от АМ Марица от Оризово до Димитровград, като цялото трасе трябва да е готово през ноември 2013 г.

Трите проекта се финансират със средства от ОП Транспорт, която е с бюджет от близо 2 милиарда евро за периода 2007 - 2013 г. и е най-голямата от 7-те оперативни програми. Досега са изплатени близо 590 млн. евро, или около 30% от общия бюджет, а около една четвърт от бюджета е възстановена на Европейската комисия, отчете инж. Василева.

През следващия програмен период 2014 - 2020 г. се очаква да бъде включен за финансиране и тунелът под Шипка на територията на община Казанлък, съобщи инж. Цвети Тимева от Агенция Пътна инфраструктура.

Информация: вестник Старозагорски новини

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |