Събития Правим бизнес с фирми от Самара

Правим бизнес с фирми от Самара

Вторник, 05 юни 2012 г., 16:17
Размер на буквите

Самара бизнес

Подновяваме бизнес отношенията с фирми от град Самара. Подписахме споразумение за сътрудничество с Търговско-промишлената палата на Самарска област, съобщи Олег Стоилов, председател на Търговско-промишлена палата - Стара Загора. Споразумението предвижда разширяване на контактите и бъдещо партньорство в бизнеса.

Документът бе подписан по време на официално посещение на делегация от Стара Загора, водена от кмета Живко Тодоров, по повод празника на побратимения град Самара.

Бизнесмените Стоян Жилов, мениджър на Ес Пи Ви (производство на автоматични линии и заводи за производство на безалкохолни напитки и пиво), Димитър Петков НИПИ-М (производство на медицински легла и оборудване) и Славчо Михайлов, Полимета (търговия с машини, производство и търговия на плодове) пристигнаха лично в Самара, за да потърсят на място контакти с руски партньори. Представени са оферти, предложения и идеи на още 14 фирми от Старозагорско, които работят в различни отрасли на икономиката.

Възможностите за сътрудничество между бизнеса на двата региона обсъдихме на кръгла маса. Интересите на руските партньори са най-вече в областта на селското стопанство и вноса на български плодове и зеленчуци в Самара, машиностроенето и изграждането на предприятия в областта на хранително-вкусовата промишленост с българско технологично оборудване. Пред руските предприемачи са представени и възможностите на мебелни и шивашки предприятия, както и производството на медицински легла.

Предстои изграждането на база с данни, която ще включва разширена информация за фирми от двата региона, които желаят да работят съвместно в конкретни направления. На деловите срещи с администрацията на Самара и с Регионалния център за иновации и трансфер на технологии са поставени основите на сериозни разговори и дори на преки оферти за търговия, производства, съвместна дейност.

Според Олег Стоилов, интересът към Стара Загора е много голям заради възможността да предложим културен, исторически, балнео и спа туризъм и не на последно място - едно емоционално изживяване за внуците на воините, сражавали се за Стара Загора.

Информация: вестник Новината

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |