Събития Тонове отпадък с неясен произход

Тонове отпадък с неясен произход

Понеделник, 04 юни 2012 г., 07:55
Размер на буквите

Преди около 20 дни на един от заводските пътища в Агробиохим - Стара Загора, бяха изсипани над 10 камиона (около 10 тона) с отпадък, който прилича на азбест или кожа, (не сме специалисти да определим какъв точно е отпадъкът и не смеем да се доближим до него, защото се притесняваме, че може да е канцерогенен).

Този отпадък стои там до ден-днешен и затруднява ползването на пътя. Когато вали, от него се стичат тъмни вадички. Това гласи част от тревожния сигнал, който получи редакцията на вестник Старозагорски новини в петък от собственици на имоти, находящи се в Агробиохим.

Те твърдят още, че са успели да издирят извършителя Д.Ч., който има фирма в Агробиохим, и разговаряли с него. Той се извини, каза, че виновни за това били шофьорите и че той не е знаел, но призна, че отпадъците са от тяхната фирма. Същият обеща веднага да ги натовари, да почисти мястото и пътя, за да може да се ползва. До този момент това не е сторено, пише още в сигнала и се настоява чрез намеса на медията ни компетентните органи да се запознаят със случая.

Още в петък медията ни успя да се свърже по телефона с Д.Ч. На нас обаче бизнесменът съобщи, че е станало някаква грешка и че когато е разговарял със собствениците на имоти, не успял да разбере точно за какво става дума. Имахме в имота си купчини чакъл и помислих, че той е изхвърлен на пътя, заключи Д.Ч.
Ако бизнесменът е бил откровен с медията ни, излиза, че собственикът на отпадъка е неизвестен, както е неизвестно и съдържанието му.

Затова Старозагорски новини настоява още днес РИОСВ - Стара Загора, да провери намясто сигнала и да издири виновника. Пътят, на който е изсипан на купчини боклукът, се намира на 50 метра от сярата, която се запали преди две години, но все още не е премахната, уточняват собствениците на имоти в Агробиохим.

 

тонове отпадък боклук

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |