Събития Магазин в Стара Загора показва снимки на крадци, задигали стоки

Магазин в Стара Загора показва снимки на крадци, задигали стоки

Понеделник, 14 май 2012 г., 19:21
Размер на буквите

кражби стоки магазин

Собственичка на магазин за хранителни стоки в централната част на Стара Загора намери нетрадиционен начин как да предотврати кражбите в него. Видеокамери, разположени на различни места в помещението, засичат крадливите клиенти, а снимките им, изкарани от записите по-късно, висят на табло на входа на търговския обект.

Така със стратегията Покажи престъпника, без да звъни на полиция и да пише жалби, бизнес дамата е решила да спре крадците.
Казва, че идеята ѝ дошла в момент, в който вече ѝ било до гуша от тях. Тогава сложила камери и започнала да преглежда какво са записали.  
Признава, че имала още снимки с уличаващи кадри, но засега не смятала да подменя тези, които са на таблото. Все още не е видяла никъде подобен вид мерки, за да обмени опит и информация  какъв е резултатът им. Иначе няма човек, влязъл в магазина, който да не е забелязал снимките с бандитите и плашещия надпис над тях. Той гласи: Всички кражби се записват на видеокамери и се предават в полицията.

Ясно се вижда, например, как по-възрастен мъж слага бутилка с бира в торбата, докато чака на опашката, без да му е дошъл редът да я плати.
Изглежда таблото е стреснало кандидат-обирджиите, защото, откакто собственичката на търговския обект показва престъпниците черно на бяло, кражбите спрели и никой не смеел да задигне стока, без да я плати, както се е случвало преди.

Има ефект и съм много доволна, казва предприемчивата дама.

Хората на таблото, засечени чрез видеонаблюдението, са предимно млади мъже. Оказало се, че някои от тях са известни на полицията, а един вече е в затвора. Не се е случвало крадец да се е видял на таблото и за да изкупи вината си, да дойде да плати задигнатото, но пък е имало такъв, който се върнал на местопрестъплението за ново престъпление. Тогава обаче бил забелязан от продавачката, а екип на СОТ дошъл веднага и го прибрал.
Не ми се иска да давам съвети, но ако този мой начин помогне и на други магазини, нека хората го прилагат,  казва собственичката, като предупреждава само, че камерите са скъпа придобивка.

Таблото пък се е превърнало в атракция и непрекъснато предизвиква интерес, особено сред новите клиенти.

Те се чудят как е възможно да има толкова нагли крадци и в същото време се забавляват със снимките им.

Информация: вестник Новината

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |