Събития 19 училища от областта не са изпълнили предписанията за пожарна безопасност

19 училища от областта не са изпълнили предписанията за пожарна безопасност

Сряда, 25 ноември 2009 г., 22:11
Размер на буквите

Деветнайсет са училищата от област Стара Загора, които не са изпълнили предписанията на службите по пожарна безопасност и спасяване. Това е констатирала експресна проверка на Регионалния инспекторат по образованието, назначена след пожара в училището в с. Загоре.

Осем от сградите са на територията на областния град, по една - в Гълъбово и Раднево, а останалите - по селата. Две от тези училища - ОУ "Д-р Петър берон" в с.Овощник и СОУ "Христо Ботев" в Братя Даскалови, са с горими покриви, като това в с.Загоре. Според специалисти, всички училищни сгради, строени до 1980 година, са с горими покриви, т.е. дървен гредоред, върху който са поставени керемиди. Привеждането им според изискванията обаче било непосилно да се извърши с пари от местния бюджет, пише вестник Старозагорски новини.
Във връзка с неизпълнените предписания по ПАБ, началникът на Регионалния инспекторат Любомир Любенов е разпоредил на 19-те директори до 30 ноември да изготвят количествено-стойностни сметки, като потърсят съдействието на общините за отстраняването на пропуските. В тази връзка те трябва да декларират дали в края на годината разполагат, или не с налични средства от издръжката си за изпълнение на задължителните предписания.

При проверката е станал известен и още един факт, на който Любенов обръща внимание. В писма до директорите на районните служби по пожарна безопасност и спасяване той е изброил всички училища, които не са проверявани от тях през 2009 г. Общият им брой е 26, между които и Спортно училище "Тодор Каблешков" в Стара Загора, където временно ще учат децата от училището в Загоре. В областния град не са проверявани още две сгради - V ОУ "Митьо Станев" и VII ОУ "Митрополит Методий Кусев". Шест се училищата по този списък в Казанлък, две - в Раднево, а останалите са в различни села в областта. В писмото си от 24 ноември Любенов отбелязва, че от Регионалния инспекторат по образованието са поискали извънредни проверки на въпросните сгради.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |