Събития Пролетното почистване в община Стара Загора ще бъде от 7 до 13 май

Пролетното почистване в община Стара Загора ще бъде от 7 до 13 май

Четвъртък, 19 април 2012 г., 10:14
Размер на буквите
Почистване

Голямото пролетно почистване в община Стара Загора ще продължи една седмица. Кампания ‘2012 г. ще започне на 7 май и ще продължи до 13 май и ще се слее с кампанията на bTV Да изчистим България за един ден, която е обявена за 12 април. Като организатор на почистването общинската администрация ще осигури необходимите торби за смет, ръкавици и работна сила.

Ате Пласт правят дарение от 3 000 бр. чували, ЕКОПАК България - 1 500 жълти чували за пластмаса и метал, както и 1 000 бр. ръкавици. Община Стара Загора ще осигури допълнително 10 000 бр. чували и 5 000 бр. ръкавици, съобщиха от пресцентъра.

По традиция в почистването ще се включат всички служители на общинска администрация, работниците от звено Чистота към общината и звено Благоустрояване и озеленяване.

Всички културни институции и училища ще бъдат поканени да вземат участие в пролетното почистване, като за първи път тази година общината ще осигури награда за училището, което се е включило най-активно в кампанията.
До този момент заявки за участие са направили Областна администрация - Стара Загора, сдружение Самаряни, Математическата гимназия, СОУ Железник, студентите от II курс на ТрУ специалност Екология, ПП ГЕРБ Стара Загора, живущите в блокове номер 66 и 37 на квартал Три чучура, както и други частни лица. В кампанията по почистване тази година ще се включат и лишени от свобода, които са на лек режим.

От кампанията Да изчистим България за един ден предоставиха списък с всички регистрирани в сайта на bTV доброволци от Стара Загора, които ще се включат на 12 май. През следващите дни служители на общинска администрация ще се свържат с всеки един от тях.

Специалистите в общината изготвят и постоянно актуализират списъка с местата за почистване. Те ще бъдат разпределени между всички заявили участие в кампанията. Гражданите и институциите могат да заявят по телефона или на място в съответното районно кметство необходимите им чували и ръкавици, както и мястото където ще почистват. Служителите в административни бюра ще бъдат на разположение всеки ден, включително и на 12 и 13 май – събота и неделя.

Общината призовава всички граждани, неправителствени организации, пенсионерски организации, фирми и политически партии да се включат активно в пролетното почистване на междублоковите пространства, градинките и парковете, за да бъде Стара Загора най-зеленият и чист град в България.

От Нелсен чистота ще извозват абсолютно безплатно ненужните едрогабаритни и строителни отпадъци. В борбата с боклука ще се включат близо 20 машини на фирмата, както и целият й персонал. Всеки може да заяви необходимите контейнери, както и местата където са събрани отпадъци за извозване, на горещите телефони на общината 042 614613; 0875 126613, както и на телефоните на административните бюра.

В края на месец април началото на май ще започне пръскането на градинките и парковете в Стара Загора с препарати против кърлежи и бълхи, информира днес кметът. В дните на общоградското почистване всеки един гражданин ще може да се освободи от старите електроуреди, батерии и акумулатори по начин, който няма да навреди на околната среда, като ги предаде на специализираните фирми за оползотворяване или обезвреждане. И в почивните дни на 12 и 13 май, за улеснение на гражданите, специализираните фирми Елтехресурс, Екобатери и Сплавкомерс ще осигурят дежурни екипи, които ще приемат заявки за извозване.

Услугата е напълно безплатна, като служителите им ще извозват непотребните електроуреди, батерии и акумулатори в удобно за гражданите време от домовете им. Заявки ще се приемат на тел. 0887 771973.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |