Събития Компенсирано е изоставането в откривката в Мини Марица изток ЕАД

Компенсирано е изоставането в откривката в Мини Марица изток ЕАД

Понеделник, 09 април 2012 г., 08:32
Размер на буквите
Рудник

През последните седмици миньорите от трите открити рудника на Мини Марица изток ЕАД постигнаха рекорд по откривка на земна маса. Изкопаването, транспортирането и насипването на над 2,2 млн. кубически метра земна маса в рамките на една седмица не е постигано от началото на месец януари 2009 година досега.

С тези резултати се наваксва изоставането в разкривните работи от тежките първи месеци на годината, когато освен стачката на работниците, неблагоприятно на дружеството се отразиха рекордните валежи, отрицателните температури и обилните снеговалежи.

При запланувани 9,480 млн. куб. метра за месец март с общи усилия бе постигната разкривка от 9,732 млн. куб. метра. В процентно изражение преизпълнението спрямо плана за тази година е 103%, а спрямо 2011 г. – 112%, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Месец март се оказа добър и за добива на въглища, като от началото на годината при план 8,35 млн. тона, са добити и реализирани 8,51 млн. тона. Изоставането от месец януари бе наваксано през февруари и март и за тримесечието дружеството отчита 102% изпълнение на Бизнес плана.

Работата на дружеството, експлоатиращо най-крупното находище за лигнитни въглища у нас, след критичните зимни месеци е стабилизирана, като ресурсите вече се насочват по-активно към изпълнението на проектите за рехабилитация и модернизация.

Източномаришките лигнитни въглища са най-значимият собствен енергиен ресурс в Република България. Трите рудника с продуктивна площ около 240 квадратни километра захранват три топлоелектрически централи за производство на електроенергия: ТЕЦ Марица Изток 2 ЕАД, ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3 АД, ТЕЦ AES Гълъбово и единственото в България предприятие за производство на едрокъсово гориво (брикети) – Брикел ЕАД – Гълъбово. От добиваните въглища се произвеждат над 32% от електроенергията в страната.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |