Събития Penny market обещава да предлага най-евтините хранителни стоки

Penny market обещава да предлага най-евтините хранителни стоки

Понеделник, 23 ноември 2009 г., 11:35
Размер на буквите

Веригата магазини Penny market атакува ниските цени на Kaufland и Metro и предстои да влезе в конкуренция и с веригата Plus, която също предлага евтини хранителни стоки. Всяка седмица ще анализираме цените при конкурентите и ще актуализираме нашите, така че те да са най-ниските, съобщи Васил Фечко - управител на Penny market в България.

Той откри 14-ия магазин на веригата, който е втори в София. Останалите са във Велико Търново, Враца, Русе, Радомир, Ловеч, Нова Загора, Ботевград, Свиленград, Нови пазар, Кнежа, Павликени и Добрич. До края на 2010 г. веригата ще отвори общо 50 магазина в страната, пише вестник Пари.
Досега сме инвестирали 100 млн. EUR в България и сме открили над 700 работни места, допълни Васил Фечко. Той разкри и част от стратегията на Penny market. Първо, градовете, в които са магазините на веригата, трябва да са с над 10 000 жители. Второ, дискаунт веригата се позиционира на главни улици, на които има жилищни сгради, така че да е удобно за пазаруване. Третото условие, за да бъде открит магазин на дадено място, е дали цената на парцела е добра, обясни управителят на Penny market България.
Всеки втори продукт в магазините е български. Предлагат се и международни марки, както и такива, които са собственост на Penny market International.
Ако икономиката на страната върви зле, бизнесът на дискаунт веригите върви добре. Ако икономиката върви добре, нашият бизнес - още по-добре, каза Армин Реберг, член на УС на REWE Grup, чиято собственост са Penny market и Billa.
Оборотите ни в първите ни магазини в България са много добри въпреки кризата, каза Фечко. Няма да забиваме безразборно флагчета в картата на Европа, а търсим страни със стратегически потенциал за развитие, каза Фолкер Гусек, изпълнителен директор на Penny market International. България е шестият чуждестранен пазар за веригата. Магазини на дискаунтъра, освен в Германия, има в Австрия, Италия, Чехия, Унгария и Румъния.
През октомври веригата откри своя логистичен център близо до с. Столник на 25 км източно от София. Складът е с площ от 28 000 кв. м и е разположен на терен от 78 декара.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |