Събития Освободиха улиците от 98 негодни МПС-та

Освободиха улиците от 98 негодни МПС-та

Понеделник, 26 март 2012 г., 08:18
Размер на буквите

126 са излeзлите от употреба моторни превозни средства в Община Стара Загора към дата 23 март т.г. - съобщи за медията ни Валери Иванов, началник на отдел Опазване на обществения ред и управление при кризи. - От тях са премахнати 98 броя по надлежния ред, а 28 МПС-та остават с предупредителен срок.

По наредбата се работи ежедневно. Стараем се с гражданите да се срещнем лично, да им обясним подробностите, защото много често повечето от тях възразяват и отричат клаузите на закона. Контролът стана по-засилен след встъпването в длъжност на новото ръководство, след 20 ноември 2011 г. Тогава кметът обърна сериозно внимание по прочистването на града, пише вестник Старозагорски новини. В този смисъл повече от половината автомобили са събрани след тази дата, коментира Иванов. По думите му, след откриване на Горещия телефон масово съседите са започнали да се топят един друг. Много от тях считат, че след като даден автомобил е мръсен, а под него са се събрали бoклуци, е излязъл от употреба. Голяма част от инспекторите губят време да ходят по сигнали, които не са актуални, т.е. не отговарят на изискванията на закона и на наредбата. Обаждащите се често са заможни хора с по два-три и повече автомобила, а возилото на комшията е от 70-те - 80-те години и само заема паркомясто.

Затова от Общината напомнят при какви условия (съгласно Закона за управление на отпадъците и приетата Общинска наредба), МПС-то може да бъде премахнато:

- Когато е с прекратена регистрация, съгласно Наредба от 2000 г. на МВР; и не може да бъде идентифицирано, тъй като няма регистрационен или друг идентификационен номер;

- Когато не е извършен периодичен преглед за техническата му годност повече от две последователни години и е паркирано върху публична държавна или общинска собственост.

Според Валери Иванов броят на излезлите от употреба МПС-та ще става все по-голям, тъй като хората нямат средства да си платят Гражданска отговорност и карат на риск.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |