Събития Момиче от Гурково представя България на фестивал в Москва

Момиче от Гурково представя България на фестивал в Москва

Четвъртък, 22 март 2012 г., 17:16
Размер на буквите

Михаела Момиче от Гурково представя България на фестивал в Москва

17-годишната Михаела Илиева от Гурково ще представи страната ни на фестивала Гордостта на нациите, който се провежда от 23-ти до 28 март в Москва. Нашето момиче, което е носителка на титлата Мис Тийн България, ще се състезава с представителките на 80 държави от цял свят. Тя ще бъде заедно с още 4 българки, които ще участват в различните възрастови групи.

Михаела е избрана сред 90 девойки, които са се състезавали за короната на Мис Тийн България. Преди това миналата година гурковката става втора подгласничка на победителката в Националния конкурс Царица на Долината на розата и е безспорен фаворит за втори път в конкурса Мис Роза - Гурково 2011.

Фестивалът в Москва, сред организаторите на който е и световноизвестният дизайнер Вечяслав Зайцев, е най-престижното досега участие на Михаела в конкурсите за красота. Момичето, което е абитуриентка от старозагорската Природоматематическа гимназия Гео Милев, ще се представи и в двата раздела на фестивала – за моден дизайн и за таланти. Под ръководството на казанлъшката музикална педагожка Стефка Денева Михаела е подготвила пет песни - 4 хитови български заглавия и една руска. За репертоара си тя е избрала Една българска роза, Дано, дано, Пътнико свиден и Облаче ле бяло с мотиви от Излел е Дельо хайдутин.

Михаела ще излезе на сцената в различен тоалет - подготвила си е национална носия от Гурковския край и официална дълга рокля в модния лилав цвят. С тях ще дефилира в Дома на модата в Москва, където ще бъде първата част на фестивала. Галаконцертът ще е в голямата зала на Двореца на нациите в Останкино, където заедно с участничките ще пеят известни руски звезди.

Не съм професионалистка, макар че в рода ми обичат да свирят и пеят - дядо ми свиреше на кавал и гайда, баща ми пък обича да пее. Аз обаче от всичко съм се занимавала по малко – свирих на пиано, пеех в групата Розов свят, 8 години   съм участвала в танцовата трупа към читалището в Гурково, но заради ангажиментите ми в училище, съм се съсредоточила в математиката, призна пред Новината Михаела. Тя се надява усърдието, с което се подготвя за кандидатстудентските изпити в УНСС, да се увенчае с успех и наесен да бъде студентка в престижния университет.

Освен от семейството си, Михаела получава подкрепа и от ръководството на община Гурково, което е осигурило пътуването на момичето до руската столица.

Информация: вестник Новината

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |