Събития Община Стара Загора разчита на публично-частното партньорство (видео)

Община Стара Загора разчита на публично-частното партньорство (видео)

Четвъртък, 22 март 2012 г., 10:46
Размер на буквите
Живко Тодоров

Ръководният екип на Община Стара Загора работи активно за създаване на благоприятни условия за развитие на бизнеса и за привличане на инвестиции. За да не бъдат допълнително натоварени финансово работодателите в условията на криза, такса смет за юридическите лица беше намалена от 5 на 3 промила. Редуциран е и туристическият данък.

Освен това осигурихме възможност на предприемачите сами да извозват отпадъците си до сметището. За целта те заплащат еднократно за годината минимална такса за депониране. Това за тях е голямо облекчение, каза кметът Живко Тодоров.

Няма промяна в таксите за тротоарно право и за временните обекти, което е помощ, особено за микро и малките фирми. Обмисляхме повишаване на тези такси, обсъдихме го и с бизнеса и решихме, че в кризисни условия трябва заедно да си помогнем. Общината ще стисне зъби този година, но по-добре е парите да останат в хората и да влязат в оборот, категоричен е градоначалникът на Стара Загора.

Кметът Живко Тодоров провежда периодични срещи с предприемачи, на които се обсъждат важни проекти, които могат да бъдат съвместно реализирани.

Много разчитаме на публично-частното партньорство и имаме конкретни проекти, които представяме и предлагаме на бизнеса. При последната ни среща с членовете на Ротари клуб - Стара Загора им предложихме проект за цялостна модернизация на инфраструктурата и визията на Централния кооперативен пазар. Общината и бизнесът, който е направил инвестиции, ще си поделят наема, обясни Живко Тодоров.

Обсъдена е и идеята за създаване на Рехабилитационен център на Старозагорските минерални бани по линия на публично-частното партньорство по програма Джесика. Надяваме се на тази форма и за изграждане на подземни паркинги под 5-то и 6-то ОУ. Същото се отнася и за бившата Вечерна гимназия на ул. Г. Раковски, каза още кметът на община Стара Загора.

Общината кандидатства и с проекти за повишаване на енергийната ефективност в училища, детски градини и при уличното осветление, които ще намалят разходите за електрическа енергия. Икономисаните средства ще отидат за подобряване на средата, което е условие за привличане на инвеститори.

Общината разчита и на свеж финансов ресурс от европейските програми.работа пазар


Настоящата публикация е създадена с подкрепата на Институт „Отворено общество” - София.
Изказаните становища и мнения в него са отговорност на авторите и не отразяват непременно мнението и политиката на Институт „Отворено общество” - София.


Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |