Събития Малките бензиностанции затварят (видео)

Малките бензиностанции затварят (видео)

Четвъртък, 22 март 2012 г., 09:20
Размер на буквите
Малките бензиностанции затварят

На 31 март изтича крайният срок за монтиране на нивомерни системи към резервоарите в бензиностанциите. В края на миналата година беше сформирано сдружение на собственици на малки и средни бензиностанции от цялата страна, които се обявиха против високата цена на уредите за мерене на нивото на горивото.

Освен това, според недоволстващите, касовите апарати на бензиностанциите са свързани към НАП, което обезсмисля сериозната инвестиция в нивомерни системи, която ще доведе дребния бизнес до фалит. Динко Дедев е основател на сдружението. Той има бензиностанция в Стара Загора с три колонки. Успял е да монтира две нивомерни системи, за които е платил над 10 000 лева.

Дори средствата и за тези два нивомера няма да мога да възстановя, тъй като на ден продавам по 400 - 500 литра гориво, обяснява той.

Според г-н Дедев, малките бензиностанции в селата спират работа на 31 март, защото нямат финансови възможности да отговорят на изискванията. Това ще остави на улицата много хора. Също така ще принуди местното население да измине десетки километри до по-голям град, за да зареди гориво.

Вече на всички стана ясно, че има картелни споразумения. Мощни фирми започнаха да изкупуват бензиностанции на безценица. за нас това е унищожаване на малкия и микро бизнес в България, каза още Динко Дедев.

Затварянето на селски бензиностанции ще създаде проблеми и на земеделските производители, които зареждат гориво в машините си.работа пазар


Настоящата публикация е създадена с подкрепата на Институт „Отворено общество” - София.
Изказаните становища и мнения в него са отговорност на авторите и не отразяват непременно мнението и политиката на Институт „Отворено общество” - София.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |