Събития Пловдивчани правят кафява сол по древни рецепти

Пловдивчани правят кафява сол по древни рецепти

Неделя, 22 ноември 2009 г., 17:37
Размер на буквите

Точно със старта на кризата през есента на миналата година пловдивската фирма Булдара пуска на пазара един странен на пръв поглед продукт - кафява сол. И въпреки че всеки говори за свиване на потреблението, продажбите на кафявата сол нарастват с всеки изминал месец.

Кафявата сол е патент на Булдара и почива върху стара рецепта, известна на българите още от хилядолетия, казва мениджърът на фирмата производител Дарин Гложински. Рецептата идва от тибетските държави и е запазила в себе си златната пропорция на екстракти от различни семена, микроелементи, соли и полезни есенционни мастни киселини, каквито се съдържат в рибата, но в кафявата сол въздействието им е много по-силно изразено, пише вестник Национална бизнес поща.
Семето е концентрирало в себе си най-чистата енергия и затова кафявата сол не само успешно замества вредната обикновена сол, но и моделира човешкото тяло по най-здравословния начин, казва Гложински. Консумацията на този продукт намалява наполовина употребата на обикновена сол и въпреки това на човек пак му е солено. Редуцират се неблагоприятните състояния на диабет, на лошия холестерол и други заболявания. Хората я предпочитат, въпреки че е по-скъпа от обикновената сол, защото чрез нея спестяват от лекарства много повече пари.
Булдара обаче не спира дотук и се кани за Коледа да пусне на пазара нов нестандартен продукт - билкова захар, която се прави от три типични български билки и също е изключително здравословна. В началото на следващата година на пазара ще се появят и сол за бременни, сол за бързо възстановяване на родилки след кърмене, сол за деца над 1.5 година. Бизнесът ни е добър, въпреки кризата, пречат ни само банките, защото не отпускат кредити, казва Дарин Гложински. Съществуваме, значи печелим, колкото и непопулярни да са засега продуктите ни, добавя той. Фирмата му дори се опитва да изнесе продуктите си зад граница, фирми от Турция и Русия заявили стотици тонове от кафявата сол, но после се опитали да имитират технологията; Безуспешно, защото нейната тайна е закодирана в българските шевици, глаголицата и духовните ценности, които народът ни е съхранил през вековете, казва Гложински. Според него, кризата определено стимулира българите да се ориентират към правене на по-нестандартен бизнес. Умишленото профанизиране на хората от страна на политиците и медиите в България обаче, пречи това желание да се разгърне с по-широк размах, смята той.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |