Събития Туристическа агенция Калибма тур бори кризата с оригинални идеи (видео)

Туристическа агенция Калибма тур бори кризата с оригинални идеи (видео)

Четвъртък, 08 март 2012 г., 17:53
Размер на буквите

Калимба тур Стара Загора

С гъвкави и нетрадиционни методи и дейности една малка туристическа агенция в Стара Загора оцелява в условия на криза, във време, в което голяма част от хората трудно отделят средства за пътешествия и удоволствия. Позитивното в тази ситуация е, че накара представителите на нашия бранш - от хотели до туроператори, да създаваме по-интересни неща, за да задържаме клиентите и да ги накараме да продължат да пътуват.

Това е позицията на Милена Тодорова, собственик на Калимба тур ЕООД в Стара Загора.
Тя се опитва да привлича туристи към България по по-нетрадиционен начин. Например, с покана за гостуване за една седмица в Центъра на Вселената.

Милена Тодорова

Малката туроператорска агенция е успяла да доведе групи от чужбина, които много са харесали Стара Загора.
Намират неочаквани неща, защото градът не е толкова познат като туристическа дестинация, а се оказва, че това е най-древният град в Европа и същевременно много модерен. Днес предлага и добри забавления. Силно впечатление на гостите правят Операта и Кукленият театър, каза още Милена Тодорова.

Другият вариант е да организираме малки групи до Черноморието и докато пием хубави български вина, ги учим на български - как да казват наздраве и други полезни думи и изрази, разказа още собственичката на агенцията.
Независимо от кризата тя работи с много ентусиазъм, за да предлага атрактивни и оригинални продукти.
В семейната фирма Калимба тур ЕООД заедно с Милена Тодорова работи и нейният баща Боян Тодоров, който произвежда в Калимба ателие уникални движещи се фигури от дърво, без да имат електродвигател.
Той е изработва и предметът, който е даб името на фирмата - калимба. Калимбата е малко палцово пиано, дошло в Европа от Африка през 19 век.

Боян Тодоров е машинен инженер и благодарение на знанията и таланта си сътворява няколко групи от фигурите. Едните с движенията си рисуват по стените различни форми, които доставят наслада на окото създават чувство на успокоение. Другите са във вид на стилна рамка за информационни и рекламни табла. Третата група са часовниковите механизми.

Това е моята любима група. Това, което демонстрирам и съм направил, е сърцето на часовника - ходовия механизъм. Всичко, което изработвам, е уникално, няма сериен характер, обясни Боян Тодоров.
Потенциалната енергия на тежестта се трансформира в движение и точно този ходов механизъм регулира скоростта на потенциалната енергия в кинетична, за да се постигне процес на контролиране на времето. Това е основният начин на задвижване на фигурите.

Уникални продукти, изработени от Боян Тодоров, притежават и туристи от далечна Австралия.
Съчетаването на туроператорската дейност с предлагането на ефектните сувенири, прави бизнесът по-успешен и привлекателен. Другите тайни за успеха в условията на криза са енергичността и струмежът към красивото и доброто.

автор: илко груевкалимба тур Стара Загора калимба тур Боян Тодоров Стара Загора калимба тур Боян Тодоров Стара Загора калимба тур Боян Тодоров Стара Загора


работа пазар


Настоящата публикация е създадена с подкрепата на Институт „Отворено общество” - София.
Изказаните становища и мнения в него са отговорност на авторите и не отразяват непременно мнението и политиката на Институт „Отворено общество” - София.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |