Събития Газът ще поскъпне с до 8% от 1 април

Газът ще поскъпне с до 8% от 1 април

Вторник, 06 март 2012 г., 16:14
Размер на буквите
Природен газ

От 1 април ще има увеличение на цената на природния газ и на парното. Това съобщи днес председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев. Засега прогнозите сочат, че цената на газа ще се повиши със 7-8%.

Ще има увеличение на цената на парното и топлата вода с различен процент за различните дружества. Стойността на топлоенергията не беше променена в средата на отоплителния сезон от 1 януари и дружествата имат недовзети приходи от новата цена на газа от началото на годината, съобщи Агенция Фокус. Припомняме ви, че в средата на февруари Булгаргаз прогнозира, че цената на синьото гориво ще се увеличи с 27 на сто през второто тримесечие. На тази прогноза от ДКЕВР отговориха, че суровината ще поскъпне, но с нетолкова драстичен процент.

Евентуално намаление на цената на природния газ от Русия може да бъде отразено веднага, защото механизмите на ценообразуване при природния газ са едни от най-гъвкавите – на всеки три месеца. По този повод председателят на ДКЕВР обясни: От момента, в който има промяна в тези договори, това може да бъде отразено веднага или в рамките на тримесечния период или веднага следващото тримесечие. Ще реагираме мигновено на един такъв процес, каза той. Ако това се случи, цената на парното в началото на следващия отоплителен сезон може да остане същата.

Няма опасност газовото находище в Чирен да остане празно, коментира още Семерджиев. Той изрази увереността си, че Булгаргаз би могъл да се справи със ситуацията включително и със заеми.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |