Събития БСП - Казанлък: Исканите оставки са първи опит за изява на местната ГЕРБ

БСП - Казанлък: Исканите оставки са първи опит за изява на местната ГЕРБ

Петък, 20 ноември 2009 г., 09:00
Размер на буквите

Два дни след като общинската организация на ПП ГЕРБ в Казанлък поиска с Обръщение доброволните оставки на кмета на Казанлък Стефан Дамянов и на председателя на Общинския съвет Васил Самарски, Изпълнителното бюро на Общинския съвет на БСП представи своята позиция по този казус.

Казанлъшките социалисти определят "Обръщението" на ГЕРБ като "опит за идентификация на местната структура на ГЕРБ". От БСП уточняват, че "наред с верните констатации за съществуващите проблеми в общината е добре да си припомним, че проблемите не са от вчера. Хубаво е, че управляващата днес партия ги видя. Според членовете на ИБ на Общинския съвет на БСП в Казанлък - автори на разпространения документ-позиция, хората, поискали оставките на Дамянов и Самарски, са същите, които в предишния състав на местния парламент на Казанлък са подкрепяли всичко, предложено от кмета Дамянов, пише вестник Старозагорски новини.
В документа се казва също, че за много други наболели проблеми на казанлъшката община местните парламентаристи от ГЕРБ и партия ГЕРБ са имали променливи позиции. Сред посочените примери са ГЕРБ-подкрепата на кмета Дамянов за по-високи данъци и такса "смет".
От позицията на казанлъшките социалисти става ясно, че "три години след създаването на ПП ГЕРБ сме свидетели на първата самостоятелна изява на местно ниво. Най-после разбрахме, че освен Бойко Борисов, такава партия има и в нашата община".
Социалистите от Казанлък определят като "разбираеми" опитите за формиране на мнозинство в местната власт при новата конфигурация в национален мащаб.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |