Събития БТПП ще насърчава участието на американски фирми в изложения в България

БТПП ще насърчава участието на американски фирми в изложения в България

Сряда, 08 февруари 2012 г., 20:37
Размер на буквите
САЩ изложения

Председателят на БТПП Цветан Симеонов се срещна с търговския съветник към Американското търговско представителство в София Станислава Димитрова. На срещата бяха обменени мнения и информация за възможностите за разширяване на сътрудничеството между България и САЩ в настоящите условия и в контекста на световна криза. Г-н Симеонов постави акцент върху възможността повече американски компании да участват в изложения и панаири в България.

Той сподели, че следвайки оптималното съотношение качество – цена, българският потребител може да оцени по достойнство стоки с произход САЩ.
Г-жа Димитрова представи няколко инициативи на Търговския отдел на посолството, които целят подпомагане участието на български фирми в изложения отвъд океана. Специално внимание бе отделено на изложението Nashional Hardware Show, което ще се проведе в периода 1 – 3 май 2012 г. в Лас Вегас. Изложението представя строителни технологии, инструменти и машини, градински мебели, украса за дома, стоки за бита и др. В момента се наблюдава голям интерес на американския пазар към стоки за дома, от които потребителите не могат да се лишат. Панаирите, насочени към козметиката и играчките, също се радват на многобройни участници и посетители в САЩ.

Търговският отдел на Посолството на САЩ също така очаква български компании да вземат участие в срещи с американска търговска мисия, която ще посети Букурещ и Кишинев в периода 19 – 21 март 2012 г. Мисията е специализирана в областта пречистване на водни ресурси и екология и цели насърчаване на регионалното сътрудничество в тези сфери на дейност. Подробности за участие в срещите ще бъдат представени допълнително.

Повече информация за събитията, подкрепени от Търговския отдел на Посолството на САЩ.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |