Събития Стачкуващите в Мини Марица изток искат и оставки (видео)

Стачкуващите в Мини Марица изток искат и оставки (видео)

Събота, 21 януари 2012 г., 17:24
Размер на буквите
Мини Марица изток

С искане на оставките на ръководството на Мини Марица изток и на енергийния министър Трайчо Трайков започна протестния митинг пред административната сграда на въгледобивното дружество в Раднево. В него участваха лидерите на КТ Подкрепа Константин Тренчев, на КНСБ - Пламен Димитров, както и председателите на синдикалните структури в мините.

На 7-я ден от стачката протестиращите акцентираха в исканията си да им бъдат осигурени безопасни условия на труд, както и резервни части, защото им се налагало да си носят от вкъщи. Изпълнителният директор инж. Евгени Стойков твърди, че това е неоснователно и мениджмънтът изпълнява своите задължения по КТД.

Синдикатите са категорично против приватизация на дружеството, за каквато имало индикации с намерението за създаване на отдели извън мините. Те поставиха и още едно условие - до месец в ремонта и производството да бъдат назначени 450 души, както е по щатно разписание.

Преговорите между синдикати и мениджърския екип продължиха на 21 януари следобед. В тях участват Константин Тренчев, Пламен Димитров и зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев. До момента щетите на дружеството надвишават 9 млн. лева само от нереализирана продукция.

Независимо от намалените мощности, през следващите 14 дни не може да има ситуация, при която да се въведе режим на тока, съобщи зам.-министърът на енергетиката Делян Добрев, преди да се включи в преговорите.
Заради спряното въглеподаване към централите в енергийния комплекс, най-голямата ТЕЦ Марица изток 2 работи на намалени мощности, но осигурява необходимото електричество за населението.

Заради стачката беше спрян износа на ток, но това няма да доведе до загуби за държавата, защото при форсмажорни обстоятелства не се плащат неустойки, по-скоро става въпрос за пропуснати ползи, каза още Добрев.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |