Събития Новият председател на Европейския парламент е Мартин Шулц (видео)

Новият председател на Европейския парламент е Мартин Шулц (видео)

Вторник, 17 януари 2012 г., 15:05
Размер на буквите
Мартин Шулц

Европейският парламент избра днес германският социалдемократ Мартин Шулц за свой нов председател. Той ще ръководи институцията до следващите европейски избори през юни 2014 г., съобщиха от пресцентъра на ЕП. Мартин Шулц е роден на 20 декември 1955 г. в гр. Hehlrath, малък немски град близо до границите с Холандия и Белгия.

След завършване на средно образование той решава да си изкарва препитанието, като се занимава със своята страст - книгите, и изкарва курс на обучение за продавач на книги. През 1982 г. той отваря своя книжарница в гр. Вюрзелен, която ръководи успешно 12 години.

Г-н Шулц започва своята политическа кариера на 19 г., като става член на Германската социалдемократическа партия. На 31 г. той става най-младият кмет в най-голямата по население немска провинция Северен Рейн - Вестфалия, след като е избран за кмет на гр. Вюрзелен (Würselen), пост, който заема 11 години. Този период формира моя ентусиазъм към европейската идея и убеждението ми, че искам да помогна за изграждането и напредъка на европейския проект, казва Шулц за периода си на местен политик.

От 1994 г. Мартин Шулц е член на Европейския парламент. Той е работил в множество комисии, сред които подкомисията за човешките права и комисиите за граждански свободи и вътрешни работи. Той ръководи немската делегация в групата на социалистите в Европейския парламент от 2000 г., като в същото време е и заместник-председател на групата на европейските социалисти.

Мартин Шулц е известен като човек с твърди разбирания, който не се страхува да изкаже мнението си. Тази негова черта доведе до прочутия епизод по време на пленарна сесия в Страсбург през 2003 г., когато той бе публично обиден от бившия италиански министър-председател Силвио Берлускони.

През 2004 г. г-н Шулц е избран за ръководител на групата на социалистите в ЕП (днес тази група се нарича Социалисти и демократи), пост, на който той остава до избирането му за председател на Европейския парламент на 17 януари 2012 г. От 2009 г. той работи и като представител по европейските въпроси на Германската социалдемократическа партия и неговите възгледи имат важен принос за проевропейската политика на партията.

Макар и да е добре известно лице на европейската политическа сцена, г-н Шулц продължава да поддържа тясна връзка със своя избирателен район. В продължение на дълги години аз служех като кмет на своя град и моята ежедневна работа беше да изслушвам тревогите на хората и да давам отговор на техните въпроси. Днес това остава важна част от заниманията ми, споделя той.

Страст към книгите... и футбола

Жена му е специалист по ландшафтна архитектура и градински дизайн. Двамата имат две деца. Мартин Шулц обича четенето на книги, историята и футбола - той подкрепя своя местен клуб 1 FC Köln. Сред любимите му книги са Леопардът на Томази ди Лампедуза и всички книги на Ерик Хобсбаум.

Мартин Шулц бе избран днес за председател на Европейския парламент с мнозинство от 387 гласа и ще има мандат от две години и половина на поста.Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |