Събития Едночасова предупредителна стачка в Мини Марица изток

Едночасова предупредителна стачка в Мини Марица изток

Понеделник, 09 януари 2012 г., 20:34
Размер на буквите
мини марица изток стачка

За един час спира работата в рудници Трояново 1, Трояново север, Трояново 3 и в Централно управление на Мини Марица изток на 10 януари. Стачката е от 8 до 9 часа ще се включат всички работници и служители, които са на смяна по това време, заявиха от синдикатите в дружеството.

Едночасовата стачка е предупреждение за ефективните стачни действия, които синдикатите в предприятието ще предприемат на 14 януари ако не постигнат споразумение с ръководството на дружеството.
Ръководството на компанията внесе в старозагорския окръжен съд иск за обявяване на протеста за незаконен. Делото трябва да се разгледа в седемдневен срок в открито заседание в присъствие на прокурор, като всяка от засегнатите страни ще има възможност да защити своята теза, съобщиха от държавната компания. Това обаче не спира насрочената за 14 януари ефективна стачка.

Протестът, ръководен от двете сидникални организации - на  КНСБ и на КТ Подкрепа в дружеството - е срещу това, че ръководството не спазва споразумение от юли 2011 г., в което е договорено относителният дял на персоналните разходи в дружеството спрямо приходите му да бъде запазен без промяна през 2011 г. Това означава при по-високо производство, работниците да получат по-големи възнаграждения.

Противоречиви са твърденията на двете страни за воденето на диалог за предотвратяване на стачката. Според КТ Подкрепа представители на синдикатите са поискали в понеделник да има преговори с работодателите, но това им било отказано. От своя страна ръководството на дружеството твърди, че полага усилия в посока активен диалог.

От там твърдят, че са поканили за вторник профсъюзите за преговори и отново ще поискат съгласието им за водене на преговори пред Националния институт за помирение и арбитраж.

 

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |