Събития Листопад - тв сериал превърна олио в пазарен хит

Листопад - тв сериал превърна олио в пазарен хит

Понеделник, 09 януари 2012 г., 19:02
Размер на буквите
листопад реклама стара загора

Олио с етикет Листопад, като името на един от най-обичаните турски сериали, покорил и родния телевизионен ефир, се разпространява в търговската мрежа на Стара Загора и стана хит сред домакините. Олиото Листопад се произвежда в Ямбол по поръчка на Инвест груп ООД – Стара Загора.

То е кръстено на турския сериал, коментираха служители от старозагорската фирма. Разпространява се в региона на Стара Загора и областта, и в Хасковско. Търси се доста, има интерес от страна на потребителите, казаха още от фирмата дистрибутор.

Този рекламен трик не нарушава нормативни изисквания. Ако се използва удачния момент и настроения на клиента, успехът на инициативата почти винаги е гарантиран. При това за изпълнението му е необходима минимална инвестиция. Няма и риск. Успехът обаче може да е траен, ако зад рекламната предприемчивост стоят също и добро качество на продукта и приемлива за клиента цена.

листопад реклама

Бутилката олио Листопад е с цена 2,40 лева, клиентите ни го купуват, потвърдиха и Валентин и Пламена Русеви, които държат малък магазин за плодове и зеленчуци в Стара Загора.
Признават, че се е случвало в магазина да се обсъжда името на олиото и че обикновено хората го свързват с турския сериал. Досега никой не е дал друга версия защо на бутилката пише Листопад.
Самата Пламена не крие, че е фен на филма, че следи всички серии с интерес и драмите и щастливите събития, които се случват. Разказва, че сред любимите ѝ героини са едни от най-атрактивните дами в сериала - Ферхонде и баба Джеврие.

Всъщност появата на олио с такъв етикет не е голяма изненада, след като преди време беше разпространена и кулинарна книга с рецептите за ястията, които отрупват трапезите в домовете на героите в Листопад.
Според едно от посланията на филма самата трапеза символизира сплотеността и ценностите на семейството като цяло.

Онези, които са сред редовните зрители на Листопад вече са видели, че Али Ръза и представителите на многобройното му семейство си хапват баници, кадаифи и други традиционни турския ястия и обичат да пият чай, което е част от културата в Южната ни съседка. От екипа, който снима Листопад пък издадоха, че рецептите за гозбите на масите по време на заснемането на филма са на известната турска кулинарка Хазал Чехре.
Младата 34-годишна готвачка споделя, че за един снимачен ден се приготвят по 20 - 30 ястия.
Говори се, че самите актьори са записвали рецепти за гозбите, които са опитвали, докато са си играели ролите, за да си ги приготвят вкъщи.


работа пазар


Настоящата публикация е създадена с подкрепата на Институт „Отворено общество” - София.
Изказаните становища и мнения в него са отговорност на авторите и не отразяват непременно мнението и политиката на Институт „Отворено общество” - София.


Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |