Събития Бум на бебета в началото на 2012 година

Бум на бебета в началото на 2012 година

Понеделник, 09 януари 2012 г., 17:58
Размер на буквите

Близо 40 бебета са се родили от първия ден на новата 2012 година досега в специализираните здравни заведения в Стара Загора. Повечето от новопоявилите се на бял свят старозагорчета - над двадесет, са момиченца, докато момченцата са едва десетина. Така че според поверията се очертава мирна и плодородна 2012-а.

Първото бебе под липите изплакало точно в 6,40 часа на първи януари в МБАЛ "Св. Иван Рилски" под вещите грижи на докторите Бузалов и Янев. Момиченцето Елица се появило на бял свят с перфектните мерки - 3,06 кг и 49 см. Родителите й са от Казанлък, но предпочели първата им рожба да се роди в Стара Загора и сега тя е титулувана за "Бебе 2012" на областния град.

Най-много новородени досега има в АГ комплекса към МБАЛ "Проф. Стоян Киркович" - близо двадесет. Като първо родилната зала в болницата е била огласена от плач на момченце. В МБАЛ "НиаМед" стартът за годината също е даден от мъжка рожба - Янис. В лечебното заведение се е родило последното за 2011 - а бебе - Мелинда, която дошла на бял свят по естествен път точно десет минути преди Новата година - в 23,50 часа.
От началото на 2012 година всяко здравно заведение с АГ отделение в страната е задължено да подава данни за ражданията, които са извършени в него в електронния регистър на Министерството на здравеопазването. С тази мярка се цели повишаване контрола над лечебните заведения и осигуряване на максимална сигурност и качество на обслужване за пациентите. След като в нововъведението стартира с известни проблеми, сега медиците споделиха, че те са отстранени и регистърът работи нормално. Така че отсега нататък всеки ще може да вижда в реално време колко деца са се родили в отделните области на страната, тъй като линк към регистъра ще бъда качен и на сайта на МЗ.

Информация: вестник Новината

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |