Събития Кметът на Стара Загора Живко Тодоров проведе среща с бивши градоначалници

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров проведе среща с бивши градоначалници

Понеделник, 09 януари 2012 г., 14:54
Размер на буквите
Живко Тодоров

Решаването на проблема с изграждането на Регионално съоръжение за битови отпадъци на Стара Загора и необходимостта от подкрепа от страна на местната власт за развитието на малкия и среден бизнес, се очертаха като основни акценти по време на традиционната среща в началото на годината на кмета Живко Тодоров с бивши градоначалници.

На поканата се отзоваха доайените на местната власт Купен Купенов, Тотьо Нанев и Стоян Стоянов, както и кметовете от по-ново време Антон Андронов и д-р Евгений Желев. Живко Тодоров им благодари за присъствието и изрази задоволството си, че могат да разговарят за приоритетите на града.

Той сподели, че това е важно за него, във връзка с проекта за подготовка на Интегриран план за градско възстановяване и развитие, който ще обобщи вижданията на ръководството за бъдещето на града през следващия десетгодишен период.

Градът ни е планиран от нашите предшественици като европейски. Имате късмет в сегашната действителност, че Стара Загора има много добра градоустройствена основа и е подреден град още от времето на дядо Славейков, заяви в разговора Купен Купенов. Според него младото и амбициозно ръководство на общината може да постигне много добри резултати на базата на направеното през годините.

Парите никога не са стигали, много е направено, но има какво още да бъде сторено, сподели опита си Тотьо Нанев.

Като стар банкер се радвам, че вие поемате общината в такъв момент, защото добре познавате европейските фондове и финансовите инструменти на ЕС, обърна се към Живко Тодоров и Стоян Стоянов.

Слушайте себе си, хората вярват, че ще бъдете независим, го посъветва Антон Андронов, който стана кмет на Стара Загора дори по-млад с 10 дни, както отбеляза самият Живко Тодоров. Бизнесменът препоръча създаването на общинско консултативно звено в услуга на малкия и средния бизнес, което да му помага да се справя с тежките правила, при кандидатстването за европейско финансиране. Всички се обединиха около идеята, че когато има добре развит местен бизнес, той може да бъде полезен на общинската власт в реализацията на проекти за общността.

След поздравленията си д-р Евгений Желев формулира като най-важни задачи на новия кмет услугите: озеленяването и чистотата, като подчерта, че според него той е добре подготвен и познава добре материята, а от Парламента има и съответния опит да се справи с функциите си.

Виждам хора, които милеят за града си, защото са направили много за него, обърна се към гостите в края на срещата Живко Тодоров. Ще разчитам и занапред на вашите препоръки, защото съм сигурен, че са добронамерени, заключи той.

 

андронов стара загора кметове стара загора
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |