Събития Премиерът Бойко Борисов: Няма да има избори, докато не завършим магистралите

Премиерът Бойко Борисов: Няма да има избори, докато не завършим магистралите

Четвъртък, 05 януари 2012 г., 21:42
Размер на буквите

Няма да има предсрочни избори. Докато не построим магистралите, няма да излизаме на избори, заяви вчера министър-председателят Бойко Борисов при откриването на надлеза на пътния възел на АМ Тракия до село Дядово. По думите му правителството няма да се яви на избори, докато не приключи строителството на всички големи пътни инфраструктурни обекти, като магистралите Тракия и Струма, а след година и половина, когато пътищата бъдат построени, едва ли ще се намери българин, който да гласува за друга партия, освен за ГЕРБ.

Всеки ден показваме какво сме направили. Всеки ден, всеки лев показваме къде го слагаме на хората, заяви Борисов.
Премиерът със задоволство отбеляза, че не са се сбъднали и прокобите, че Европейската комисия няма да възстанови средствата на България, похарчени за инфраструктура, и благодари на Барозу, че още към 15 декември ЕК е превела парите на страната ни.

Новото съоръжение е изградено по схемата полудетелина и позволява безконфликтното пресичане на движението по автомагистралата и пътя Нова Загора - Раднево. По този начин се създава възможност за по-свободното вливане и отливане на трафика в посока Оризово - Бургас. Изпълнителният директор на фирма АКТОР - изпълнител на строителните дейности, Димитриос Кустас, обеща на премиера лотът да бъде готов до 30 юни, два месеца преди срока. Вече е приключила 80 на сто от работата по трасето. Полoжена е и настилката, но без последния, износващ, слой, защото климатичните условия през зимата не позволяват. В изграждането денонощно са били ангажирани 250 работници, от които 90 на сто са българи.

Европейската комисия вече е възстановила на страната ни 250 млн. лева за строителство на магистралите и разплащането става с европейски пари, изтъкна министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Тя съобщи, че тази година Агенция Пътна инфраструктура ще разполага със 700 млн. лева за разплащане на строителство по пътищата. Вече са обявени търговете за строителство на трасетата край Враца, Монтана, София-Калотина. От март започва и рехабилитацията на нови 240 км от второкласната и третокласната пътна мрежа и така рехабилитираните пътища ще бъдат повече от 2500 км. До 30 юни ще бъдат пуснати в експлоатация с Акт 16 втори, трети и първите 18 километра от Лот 4 на автомагистрала Тракия. Последният Лот 4 от магистралата ще бъде завършен през февруари 2013 г.

Информация: вестник Старозагорски новини

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |