Събития Кметът Живко Тодоров се отчете за първите два месеца

Кметът Живко Тодоров се отчете за първите два месеца

Понеделник, 26 декември 2011 г., 19:40
Размер на буквите
Живко Тодоров община Стара Загора

На 23 декември кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров и неговите заместници Йордан Николов, Янчо Калоянов и Иванка Сотирова се срещнаха предколедно с журналисти от града на липите. Общината обявява конкурс за мото на дългосрочна Еко кампания.

Логото на кампанията е цвят на липа в свежо зелено. Този знак ще бъде поставян на всички печатни материали - брошури календари, покани, картички, плакати, химикалки и др., които Община Стара Загора издава. Те ще бъдат произведени единствено от рециклирани материали: хартия, пластмаса, дърво. Амбицията на организаторите е примерът на Общината да бъде последван от други институции.
До първите материали, направени от рециклирана хартия, първи се докоснаха представителите на журналистическото братство. Те получиха за Коледа календари, химикали и бележници.
Предколедно Живко Тодоров, тримата му заместници и секретарят на Общината направиха отчет за дейността си до този момент. Абсолютен наш приоритет са проектите по европейските програми, защото те са единственият начин в общината да влязат свежи пари. За съжаление, някои от досегашните проекти са в много тежко състояние. Този за канализацията трябва да се прави наново, изостава проектът в кв. Железник, този за изграждането на депото -също, защото чакаме решението на ВАС. Не работи и проектът за електронното правителство, констатира г-н Тодоров.

В срок се движи проектът за Античния форум.

По Красива България Общината ще кандидатства с 3 проекта. Два са за цялостно ремонтиране на домовете за възрастни хора в Лясково и на Старозагорските минерални бани. Те са на стойност 500 000 лв. Другият е за 200 000 лв., с които ще бъде изграден приют за бездомници. По така наречената козлодуиска програма се очаква да получим 7 млн. лева за саниране на училищата и детските градини.
След Нова година на всички автомобили за сметосъбиране и сметоизвозване на фирма Нелсен Чистота ще бъдат поставени GPS-устройства, които ще ги контролират. На сметището ще се сложи кантар, който ще измерва тежестта на боклука, ще бъде върната и охраната. Това заяви зам.-кметът Йордан Николов. През следващата година трябва да започне да функционира реално и разширената зелена зона в града. Тя обхваща пространството между улиците Св. Патриарх Евтимий, Славянски, Отец Паисий и Августа Траяна. Навсякъде ще бъдат поставени апарати за отчитане на престоя на автомобилите.

Промени ще има и в административното обслужване. Центърът за информационно обслужване в четвъртък вече ще работи с удължено работно време до 19.30 ч. С удължено работно време в определени дни ще са и бюрата за местните данъци и такси. Въвеждат се и приемни дни за служителите от администрацията. Те ще бъдат 2 пъти седмично. Открива се ново работно място за жалби и предложения на гражданите. Горещият телефон ще работи 24 часа.

В края на ползотворната среща кметът почерпи журналистите с баница с късмети. Лично той изтегли късметче, от което стана ясно, че следващата година ще се топли в къща с камина. Малки коледарчета от Дом Надежда поздравиха ръководството с песни и стихове.

Информация: вестник Национална бизнес поща

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |