Събития Загорка АД спечели награда за Национална доброволческа инициатива

Загорка АД спечели награда за Национална доброволческа инициатива

Вторник, 06 декември 2011 г., 14:08
Размер на буквите
Анна Великова

Загорка АД получи награда за проведения на 14 юли Ден на доброволчеството, в рамките на който едноименният парк в Стара Загора беше почистен и облагороден от служителите на пивоварната. Отличието беше връчена на церемония в София на Международния ден на доброволците, съобщиха от пресцентъра на Загорка АД.

Националният конкурс за Доброволческа инициатива 2011 се организира от Фондация Лале и Националния алианс за работа с доброволци, с подкрепата на Министерството на културата и представителството на Европейската комисия в България. В него бяха номинирани 28 разнообразни инициативи от 17 населени места.

Журито в състав: Огнян Златев, член на УС на Българска Национална Телевизия; Иван Станчов, основател и председател на УС на Фондация Карин дом и Ива Рудникова, главен редактор Капитал Light определи най-добрите и значими инициативи на 2011 година – Европейска година на доброволчеството.

В националния конкурс право на участие имаха всички организации, които през 2011 г. са реализирали доброволческа инициатива, насочена към подобряване на условията на живот и възможностите на хората в България. Участвалите проекти бяха оценени по критериите: резултати; значение за хората в общността; брой участници; значение на инициативата за развитието на екипа на организацията и доброволците; финансова ефективност.

На 14 юли Загорка АД проведе за първи път доброволческа инициатива в рамките на платформата си за устойчиво развитие Създаваме по-добро бъдеще. В нея се включиха близо 200 служители на компанията, като към тях се присъединиха и представители на Еко клуб Приятели на водата от гимназия с преподаване на чужди езици Ромен Ролан - Стара Загора.

Чрез тази инициатива Загорка АД заяви намерението си да постави солидни основи на една инициатива, която да продължи и в бъдеще. От компанията споделят, че през 2012 г. планират да разширят обхвата на дейността и да ангажират повече от своите служители, както и представители на общността, за да ги обединят около мотото на платформата Създаваме по-добро бъдеще.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |