Събития Назначиха съдебно-графологична експертиза по дело срещу Лихварите

Назначиха съдебно-графологична експертиза по дело срещу Лихварите

Понеделник, 05 декември 2011 г., 21:10
Размер на буквите

Районен съд - Стара Загора, отложи вчера делото срещу Лихварите Илчо Илев - бивш шеф на Следствения арест в Стара Загора и настоящ адвокат, брат му Евгений Илиев, майка им Бонка Тенева и Снежа Йорданова. Назначена беше съдебно-графологична техническа експертиза, която да отговори на въпросите: кой е изпълнил ръкописните текстове в записите на заповеди, под или над тонера е положена мастилената паста, по едно и също време ли са полагани подписът и ръкописните текстове в записите на заповед, на празна или на попълнена бланка са полагани подписите.

По време на съдебното заседание бяха разпитани петима свидетели, сред тях и потърпевшата Златка Георгиева, която е поискала заем от Илчо Илев в размер на 200 лв. Обвиняемият Илев ѝ дал исканата сума и я накарал да подпише непопълнена бланка на запис на заповед. Тя се доверила и се подписала на празната бланка, като си мислела, че се подписва за сумата от 200 лева, която е взела. Оказва се обаче, че свидетелката дължи 10 000 лв. в брой на лицето Снежа Йорданова. Сред разпитаните беше и Малина Тенчева, която е била счетоводител на друга потърпевша от дейността на Лихварите - Людмила Събева. Илев предоставил на Събева сумата от 14 120 лева, като поискал гарант по кредита да стане и дъщеря ѝ - Михаела Владимирова. По-късно се оказва, че Михаела е осъдена да заплати на обвиняемата Бонка Тенева сумата от 15 000 лева, представляваща съдебно предявена част от запис на заповед, издаден на 01.08.2006 г. за сумата от 38 000 лева.

В момента Илев и брат му са в Следствения арест след реализирането на спецакция Лихварите в края на октомври т.г. Едно от обвиненията срещу 40-годишния адвокат Илчо Илев, считан за мозък на групировката, е за създаване, участие и ръководене на организирана престъпна група, която се облажила за времето от 2004 година до сега с над 3 млн. лева от лихварство и пране на пари.

Според повдигнатото от Окръжна прокуратура второ обвинение групата на Илев отпускала заеми, вземали висока лихва и ги обезпечавали чрез запис на заповед, договор за заем, сключване на договорна ипотека и изготвяне на договор за покупко-продажба на имот (веднага след него сключвали предварителен договор за покупко-продажбата на същия имот). Установени са над 400 клиенти на задържаните, над 200 вписани ипотеки над имоти - собственост на задължени лица по договори за заем, записи на заповеди и договорни ипотеки.

Информация: вестник Старозагорски новини

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |